hren

PREDSTAVLJANJE KANDIDATA ŽIVOG ZIDA
Kandidati  Živog zida, koji na ove izbore u 9. izbornoj jedinici izlaze u koaliciji s Akcijom mladih, predstavili su se u četvrtak zainteresiranim Kaštelanima te ih upoznali sa svojim programom, koji planira niz promjena u više segmenata društvenog, političkog i socijalnog života u Hrvatskoj.

Među kandidatima, koji su ove večeri govorili upravo o programu i ciljevima Živog zida, bili su Jakov Perica, drugi na kandidacijskoj listi, Lovre Crvelin treći na listi, Jure Brkan, sedmi na listi te dvanaesta na listi, Kaštelanka Ana Ljubica.

Program Živog zida temelji se na pet najznačajnijih točaka, odnosno monetarnoj reformi, reformi pravosuđa, oživljavanju gospodarstva, paketu socijalnih mjera i reformi izbornog sustava.

- Umjesto da je centralna banka, Hrvatska narodna banka je mjenjačnica novca jer sav novac koji u ovom trenutku imamo u opticaju je dug prema stranim bankama i to dug kojeg ne možemo vratiti pa u zamjenu dajemo naše vrijedne resurse – kazali su Jakov Perica, Lovre Crvelin i Jure Brkan, govoreći o potrebi monetarne reforme.

- Promjena korumpiranih kadrova, posebno sudaca, novi kadrovi u DORH-u i USKOK-u, kao i revizija pretvorbe i privatizacije, važan su dio u reformi pravosuđa – kazao je ove večeri Crvelin, naglasivši kako se u Hrvatskoj iz dana u dan, osim zakona, krši i ono najosnovnije, a to je ljudsko dostojanstvo.

Jure Brkan i Ana Ljubica u svom predstavljanju dotakli su se ulaganja u ideje, pokretanje proizvodnje, ulaganja u obrazovanje, zabranu ovrha nad jedinim domom, besplatno školovanje, ukidanje HRT pretplate, ukidanje dopunskog zdravstvenog osiguranja i drugih tema vezanih uz paket socijalnih mjera i oživljavanje gospodarstva.

Mladi kandidati Živog zida govorili su i o pitanjima ljudskih sloboda i potrebi njihove zaštite, hrvatskih zakona i njihovom provođenju, njihovoj ustavnosti i kontradiktornosti, a zaključili su kako se u Hrvatskoj vodi ekonomski rat, čije će posljedice biti teže nego u ratu oružjem.

- Ekonomski sustav sa zaduživanjem prema stranim bankama je genocidan i ekocidan, a jedini hrabri koji se bore protiv njega u ovom trenutku su članovi Živog zida – zaključili su mladi kandidati, koji se nadaju da će svojim ulaskom u Sabor konkretno djelovati u značajnim promjenama takvog sustava i prava građana na dostojanstven život.

Osim izlaganja te razgovora s gostima, članovi Živog zida dio svog dosadašnjeg rada i aktivnosti u sprječavanju deložacija, pokazali su kroz dokumentarni film Kućo moja.

Foto: Edo Ivče


KOMENTARI:

Stari Komentari (29)

 • (Gost_1846)

  ako ste toliki protivnici zlocinacke politike kao šta se predstavljate zašto onda umisto sa AM koji su na prošlim lokalnim izborima u kaštelima dali potporu hdzu niste radije išli sa slicnima.malo ste puno proturjecni

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3743)

  nezreli su

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7640)

  a di su zastave

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7827)

  Goste 1846,molim vas da mi kazete di ste nasli tu info o podrsci AM kastelanskom Hdz-u?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6245)

  To su sve urbani jugoslaveni.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3127)

  Živi zid najlošija opcija za malu djecu

  oko 5 godina prije
 • nota bene (Gost_9198)

  :) s kin mislidu koalirat? :) da i ja znaden :)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4146)

  Ovo je mladež hdza, nama biračima svatko servira janjetinu koje nema. Od svi stranaka u Hravtskoj SDP je za 20 koplji iznad svih bez obzira što imaju minusa i slabosti. U 4 prošle godine održali su nas na životu i čak ne živimo loše. Zar je bilo lako poslije Hdza i spaljene i opljačkane zemlje održati državu u miru i ne baš lošem standardu.Trebati će još 20 godina za vratiti ono što je HDZ uništio. Ova stranka hvata u mutnom koji mandat u saboru.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1931)

  Nikako mi nije jasno kako iko stariji od 15 godina može podržavat stranku čiji je jedina javna djelatnost kršenje ustavnih i zakonskih odredbi ove države, kao i odluka sudbene vlasti.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3743)

  (Gost_6245)

  To su sve urbani jugoslaveni

  ti bi tija nešto reč a pošto neznaš šta bi reka onda rečeš "urbani jugoslaveni".zar postoje i ruralni.šta ti to znači "urbani jugoslaveni"

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1051)

  Odgovara: # 378452

  Molim te objasnite ni razliku između HDZa i SDPa? Osim u manje bitnim ili čak totalno nebitnim nijansama su kompletno isti. Jer oba brata prihvaćaju kreditna zaduženja kao primarni način financiranja države. Pa pošto država do sada nije otplatila niti jedan kredit, jer ne može teoretski, prisiljena je rasprodavati resurse. A bez resursa se teško državom može zvati. Više smo kolonija viših interesa i domaćih izdajnika.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1051)

  Odgovara: # 378454

  Pa čovječe koji valjda mozak imaš, al vidim da ga koristiti neznaš. Ovršni zakon donesen od strane SDPa, a kojeg HDZ neće mijenjati (jer su isti) se direktno kosi s Ustavom.
  Pa dajte mi objasnite kako vlada može donijeti zakon koji se kosi s Ustavom?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2809)

  jedva cekan ove lokalne;)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1051)

  Odgovara: # 378452

  Mladež HDZa hahahaha.
  Prije 8 dana smo bili na tribini mladeži HDZa i SDPa gdje su se svađali oko besmislica tj čiji je član više ukrao, a to je smiješno bilo i to pokazuje tko je isti.
  Obadvoje su se složili da mladi i stručni kadar iz države odlazi da bi se usavršio jer im je to omogućeno. Jeli to normalno?
  Kada im je postavljeno tema monetarne okupacije koja je uzrok svih problema, naravno uz pomoć lopovluka oko kojeg su se prepirali, opet su se složili u tome da smo mi mali i da to tako mora bit.
  Po HDZu i SDPu bit ćemo rasprodani i raskučeni kroz još 2 do 3mandata.
  I sad tko je isti? Po raspadu komunističke partije Hrvatske tri petine komunista je prišlo u HDZ a ostatak u SDP. O čemu pričate?
  Živi Zid je prva prava opozicija braći HDZ i SDP tj HSDPZ i ostaloj im polubraći.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1846)

  7827, http://www.kastela.org/novosti/aktualnosti/19229-pravasi-hss-i-udruga-dali-podrsku-udovicicu

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5108)

  Čitam ovdje komentare...pa ide redom kako su živozidaši urbani Jugoslaveni, pa su mldež HDZ-a, pa svašta nešto.

  A da se takvi sami sa sobom dogovore prvo u koju ladicu bi Živi zid stavili od te dvi...pa onda KONAČNO shvatiti ako se nekima život sastoji od dvi ladice (ladica HDZ i ladica SDP) da imaju problem sami sa sobom.

  Živi zid je, FALA BOGU, u nijednoj ni drugoj ladici.

  Svi u zid!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_3743)

  Svi u zid!

  glavom;)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_9487)

  Hdz/Sdp mafija !

  Kad nepravda postane zakon,
  otpor postaje dužnost !

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4146)

  što je mudraci mogao bolje u ove 4 godine mandata sdp više napraviti, napravio je previše, ali sudstvo i mnoge koji rade za kriminal i korupciju ne može maknuti, oni su postavljeni davne 1992 godine i to su ti koji nas ubijaju i koče u razvoju

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4146)

  ako je zivi zid od vapna buducnost hrvatske hrvatskoj je bolje da nestane :(

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7222)

  "Pa dajte mi objasnite kako vlada može donijeti zakon koji se kosi s Ustavom?"

  Nikako. Jer zakone donosi sabor.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7222)

  "Kad nepravda postane zakon,
  otpor postaje dužnost !"

  Bravo! I svaka čast! Očito ekipa odgojena na rock n rollu, Alanu Fordu i Feralu pokazuje zube. Ni crne ni crvene.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1228)

  hrvatska je polukolonijalna drzava..i sve ..funkcionira.polukolonijalno i polumafijaski..pa i sve stranke i strancice..u njoj..;)

  oko 5 godina prije
 • hrvatisugoti (Gost_8180)

  postoji li kakva skripta za galeriju slika ....ili ce se i dalje tribat vracat na clanak i klikat na svaku posebno.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4243)

  Nikako mi nije jasno kako iko stariji od 15 godina može podržavat stranku čiji je jedina javna djelatnost kršenje ustavnih i zakonskih odredbi ove države, kao i odluka sudbene vlasti.


  Meni nikako nije jasno kako neko može podržavat stranke izašle iz majčice partije i to nakon 20 godina "rada" za koji bi ih vlastiti očevi prije 75 godina- streljali!!!

  Kad takvima daš da ti kroje te zakonske i ustavne odredbe onda imaš vlast koja ti je mrža od bilo kojeg dosadašnjeg okupatora, i koja čini više štete ovoj jadnoj državi.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7601)

  Kad se kuća gradi najvažniji je temelj, kad se država gradi najvažnije su financije. Ako nema dobrog temelja sve će se srušit.

  oko 5 godina prije
 • ateist (Gost_6156)

  TEVA ILI BOZIC, JE ISTI *****
  Od srca vam želimo puno sreće, ljubavi, zdravlja i veselja. Budite dobri jedni prema drugima.
  Sretan i blagoslovljen Božić!


  Živi zid čestitao farmaceutskoj grupi Teva na uspješnoj akviziciji Hrvatske
  Stranka Živi zid ocjenila je u četvrtak da novi hrvatski mandatar Tihomir Orešković nema moralno i političko pravo obnašati dužnost jer za njega nitko nije glasao, ustvrdivši da je njegov izbor za mandatara "ugasio svjetlo demokracije u Hrvatskoj", a Teva grupi ironično čestitaju na "uspješnoj akviziciji Hrvatske".
  "Primanjem mandata za sastavljanje Vlade gospodin Tihomir Orešković ugasio je svjetlo demokracije u Hrvatskoj. Čemu uopće demokratsko uređenje, demokratske institucije i demokratski proces ako na kraju tog procesa dobijemo nedemokratski izabranog kandidata", stoji u priopćenju Živog zida.
  Takvim činom, ocjenjuje Živi zid, Orešković će postati oktroirani premijer, Hrvatska dobiva status kolonije, a stranke koje mu daju političku potporu izdajice s

  oko 5 godina prije
 • ateist (Gost_6156)

  BOZIC JE JEVRESKA PRICA, TEVA TAKODJER!!!
  Veliboru seres o istim stvarima, zelis Hrvatima sretan Bozic, ja ga stavljam na
  *****, jer ti si Bozicem 50% Jevrejin, onda nek te boli Patka za Tevu!!!

  oko 5 godina prije
 • ateist (Gost_6156)

  Veliboru ti si licemjerni Hrvat, jer toboznjim Bozicem si otvorio Vrata TEVI!

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara