Živi zid: Jedini smo hrabri boriti se protiv genocidnog sustava

PREDSTAVLJANJE KANDIDATA ŽIVOG ZIDA
Kandidati  Živog zida, koji na ove izbore u 9. izbornoj jedinici izlaze u koaliciji s Akcijom mladih, predstavili su se u četvrtak zainteresiranim Kaštelanima te ih upoznali sa svojim programom, koji planira niz promjena u više segmenata društvenog, političkog i socijalnog života u Hrvatskoj.

Među kandidatima, koji su ove večeri govorili upravo o programu i ciljevima Živog zida, bili su Jakov Perica, drugi na kandidacijskoj listi, Lovre Crvelin treći na listi, Jure Brkan, sedmi na listi te dvanaesta na listi, Kaštelanka Ana Ljubica.

Program Živog zida temelji se na pet najznačajnijih točaka, odnosno monetarnoj reformi, reformi pravosuđa, oživljavanju gospodarstva, paketu socijalnih mjera i reformi izbornog sustava.

- Umjesto da je centralna banka, Hrvatska narodna banka je mjenjačnica novca jer sav novac koji u ovom trenutku imamo u opticaju je dug prema stranim bankama i to dug kojeg ne možemo vratiti pa u zamjenu dajemo naše vrijedne resurse – kazali su Jakov Perica, Lovre Crvelin i Jure Brkan, govoreći o potrebi monetarne reforme.

- Promjena korumpiranih kadrova, posebno sudaca, novi kadrovi u DORH-u i USKOK-u, kao i revizija pretvorbe i privatizacije, važan su dio u reformi pravosuđa – kazao je ove večeri Crvelin, naglasivši kako se u Hrvatskoj iz dana u dan, osim zakona, krši i ono najosnovnije, a to je ljudsko dostojanstvo.

Jure Brkan i Ana Ljubica u svom predstavljanju dotakli su se ulaganja u ideje, pokretanje proizvodnje, ulaganja u obrazovanje, zabranu ovrha nad jedinim domom, besplatno školovanje, ukidanje HRT pretplate, ukidanje dopunskog zdravstvenog osiguranja i drugih tema vezanih uz paket socijalnih mjera i oživljavanje gospodarstva.

Mladi kandidati Živog zida govorili su i o pitanjima ljudskih sloboda i potrebi njihove zaštite, hrvatskih zakona i njihovom provođenju, njihovoj ustavnosti i kontradiktornosti, a zaključili su kako se u Hrvatskoj vodi ekonomski rat, čije će posljedice biti teže nego u ratu oružjem.

- Ekonomski sustav sa zaduživanjem prema stranim bankama je genocidan i ekocidan, a jedini hrabri koji se bore protiv njega u ovom trenutku su članovi Živog zida – zaključili su mladi kandidati, koji se nadaju da će svojim ulaskom u Sabor konkretno djelovati u značajnim promjenama takvog sustava i prava građana na dostojanstven život.

Osim izlaganja te razgovora s gostima, članovi Živog zida dio svog dosadašnjeg rada i aktivnosti u sprječavanju deložacija, pokazali su kroz dokumentarni film Kućo moja.

Foto: Edo Ivče


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Copyright © 2022. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...

hrcsenfrdehuitnoplsksl