hren

PREMOĆNA POBJEDA HDZ-OVOG KANDIDATA
Ivan Udovičić, kandidat HDZ-a , novi je gradonačelnik Kaštela, odlučili su tako građani u drugome krugu lokalnih izbora. Prema prvim privremenim rezultatima, na 18 biračkih mjesta, izašlo je ukupno 37,70 posto građana s pravom glasa, od kojih je  60,02  posto svoj glas dalo Udovičiću, dok je  38,00  posto Kaštelana glasalo za Josipa Berketa. Nevažećih listića bilo je 1,99 posto.

- Zahvaljujem se svim biračima, koji su očito prepoznali naš dobar program - kazao je novoizabrani prvi čovjek grada, naglašavajući kako će kroz svoj budući rad ostvariti i ispuniti njihova očekivanja. Idemo raditi, nema se što čekati, poručio je Udovičić.

Čestitke na izbornoj pobjedi novom kaštelanskom poteštatu stigle su i iz izbornog stožera njegovog protukandidata Josipa Berketa koji je već nakon što su počeli pristizati prvi rezultati s birališta priznao poraz , ističući kako je očito da građani žele da se HDZ vrati na vlast, što poštuje.

- Ovo je prvi put u dvadeset godina da HDZ ima u oporbi nekoga tko je bio na vlasti - kazao je Berket, zahvaljujući ujedno svojim biračima, uz poruku kako će nastojati i dalje u oporbi boriti se za boljitak grada.

Sada već bivši gradonačelnik dodao je kako će kroz rad Gradskoga vijeća, pokazati odgovornost prema svom glasačkom tijelu koje hoće alternativu ovakvom HDZ-u. Ujedno je najavio kako će i dalje pomagati gradu  kroz podršku sportskim klubovima te otvaranjem novih radnih mjesta, usprkos tome što nikada nije osjetio toliko mržnje kao dok je bio na čelu grada.

U utrci za čelno mjesto Splitsko – dalmatinske županije, 59,93 posto Kaštelana svoj je glas dalo kandidatu HDZ-a Zlatku Ževrnji, 37,79 posto građana glasovalo za Ivana Grubišića, dok je nevažećih listića bilo 2,28 posto.

Klikom na graf otvara se detaljna statistika

Rezultate iz Kaštela za ŽUPANA pogledajte OVDJE...

Kompletnu fotogaleriju pogledajte je na našem FACEBOOK-u...


ZADNJE VIJESTI:

21:00 - Ivan Udovičić je novi gradonačelnik Kaštela!

20:25 - Očito je da građani žele da se HDZ vrati na vlast, to poštujem i čestitam pobjedniku, izjavio je Joško Berket nakon prvih rezultata koji govore o uvjerljivom vodstvu Ivana Udovičića, uz poruku kako će nastojati i dalje u oporbi boriti se za boljitak grada.

20:15 - Nakon što je saznao za prve rezultate Ivan Udovičić uputio je zahvale biračima te je izjavio kako su građani očito prepoznali njihov dobar program.

- Idemo raditi, nemamo što čekati – kazao je zadovoljni Ivan Udovičić

20:05 - Kaštelani su na prva tri obrađena biračka mjesta, u utrci za župana,   63 posto glasova dali Zlatku Ževrnji, dok je Ivan Grubišić dobio 35 posto glasova. I u izboru za župana, na dva izborna mjesta u Sućurcu i izbornom mjestu u Radunu, ima 2 posto nevažećih listića.

20:00 - Nakon obrađena 3 biračka mjesta, dva u Kaštel Sućurcu i birališta u Radunu, Ivan udovičić vodi sa 66,69 posto, dok je Josip berket osvojio 31, 23 posto. Nevažećih listića na ovim biralištima ima 2, 08 posto.

19:30 - Ako je suditi po prvim neslužbenim informacijama s birališta, Ivan Udovičić je u značajnijoj prednosti, po broju osvojenih glasova, u odnosu na Josipa Bekreta.

19:15 - U 19 sati diljem Hrvatske zatvoreno je 5940 birališta na kojima su građani Hrvatske birali župane, gradonačelnike i načelnike. Zatvoreno je i 18 biračkih mjesta u Kaštelima. Prvi rezultati po svakom izbornom mjestu očekuju se nešto iza 20 sati.

17:00 -  Do 16 sati na birališta u Hrvatskoj izašlo je 28,84 posto birača, dok je u Kaštelima do 16 sati svoj glas nekom od kandidata dalo 26,67 posto Kaštelana s pravom glasa. Najveći odaziv u Kaštelima zabilježen je na biračkom mjestu br. 1 u Kaštel Sućurcu, gdje je do 16 sati glasovalo 33,57 posto građana te na biračkom mjestu br. 2, također u Sućurcu, gdje je glasalo 31,77 posto birača. Najlošiji odaziv zabilježen je na biračkom mjestu br. 14 u Kaštel Novom gdje je postotak izlaznosti iznosio 21,86, te na biraćkom mjestu br. 16 u Novom gdje je zabilježen odaziv od 22,10 posto.

U prvom krugu ovih lokalnih izbora do 16 sati u Kaštelima je postotak izlazosti iznosio 26,46 posto, što znači povećanje u drugom krugu od 0,21 posto. Na nivou Hrvatske izlaznost je niža za čak 4,15 posto.

15:15 - Dodana je fotogalerija s izbornih mjesta. Pogledajte je na našem FACEBOOK-u. U istu ćemo i dalje dodavati nove fotografije...

12:00 - Prema informacijama iz Državog izbornog povjerenstva do 11 sati na birališta u Hrvatskoj izašlo je 11,45 posto birača. Najveći odaziv u prva četiri sata glasovanja bio je u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje je glasovalo 13,61 posto građana. Najlošiji odaziv, 7,66 posto zabilježen je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. U Splitsko-dalmatinskoj županiji glasovalo je 12,10 posto birača.
Do 11 sati u Kaštelima je glasovalo, na 17 mjesta koja su dostavila podatke DIP-u do 12 sati,  3666 birača, odnosno 12,07 posto, što je za 0,41 posto više nego u istom vremenu u 1. krugu izbora. Među biračkim mjestima najveći odaziv bio je na biračkom mjestu br. 2 u Kaštel Sućurcu, gdje je glasovalo 15,75 posto birača, a najlošiji na biračkom mjestu br. 16 u Kaštel Novom, gdje je do 11 sati glasovalo 6,78 posto upisanih birača.

08:00 -  Jutros u 7 sati započelo je glasovanje za 2. krug lokalnih izbora 2013. godine

Iz Press centra u Gradskoj upravi Kaštela: Dijana Putnik, Marijana Matas, Tina Parada, Ante Majić, Joško Grgin i Josip Krokar.


KOMENTARI: