Ivan Udovičić

mr. Ivan Udovičić, Hrvat, Fuležina 24 A, K.Stari, 15605473- Kaštela
- Zamjenik kandidata: Stjepan Maglica oec., Hrvat, Obala k.Tomislava 1, K.Kambelovac , 103717757- Kaštela
- Zamjenik kandidata: Petar Boljat, Hrvat, Ribola 39, K.Kambelovac, 100897273- Kaštela
HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ
HRVATSKA STRANKA PRAVA - HSP

 

PORTALOV INTERVJU S IVANOM UDOVIČIĆEM

Udovičić: sigurnost i dokazane mogućnosti

KORAK PO KORAK DO PRAVIH RJEŠENJA
Protekle četiri godine na mjestu prvog čovjeka Kaštela, donijele su Ivanu Udovičiću i dobrih i loših stvari, od mogućnosti realizacije planova i ideja do gubitka privatnosti i zanemarivanja stvari u kojima je nekada uživao.

Uz rješavanje problema Grada, što se od njega očekuje, zanemario je košarku koju je neko vrijeme i trenirao, a i žice gitare uz koju se znao opuštati već neko su vrijeme prekrivene prašinom. No ipak još uvijek ima vremena saslušati probleme svojih dviju tinejdžerica, a uspio je i magistrirati na Splitskom sveučilištu i to na temu razvoja kaštelanskog turizma.

Mnogi će za ovog, još uvijek mladog gradonačelnika reći da ostavlja dojam osobe koja nema potrebnu dozu čvrstoće i kako ponekad izgleda ravnodušan, ali oni koji ga poznaju reći će im da se varaju, jer čvrstoća pri rješavanju problema i puno različitih emocija te sigurnost kojom radi potrebne korake, glavne su njegove vrline.

Izmjene i dopune GUPa i PPU-a donijele su mogućnost legalizacije određenog broja objekata. Postoji li rješenje za objekte izgrađene izvan građevinskih zona?
- U ovom trenutku bez grafičkih, odnosno kartografskih izmjena GUP-a nije moguće iznaći neka povoljna rješenja, pa ćemo stoga već uskoro početi raditi upravo na tim izmjenama. Time će se, nadam se, riješiti problemi svih objekata izgrađenih do izrade orto foto snimka Kaštela 2005. godine

Magistrirali ste na temu razvoja kaštelanskog turizma. Koje su po vama tri glavne smjernice tog razvoja?
- Završetak projekta Eko kaštelanski zaljev je zasigurno jedna od primarnih zadaća za razvoj turizma. Tu je i poticanje privatnih kapaciteta kao i obnova te stavljanje u funkciji Palacea, Resnika i područja Adriavinila. I kao treće, ulaganje u kvalitetnu promidžbu Kaštela.

Prema nekim informacijama Tulipan grupa prodaje Palace, a govori se i o prodaji Resnika. Ima li nade da ti objekti uskoro profunkcioniraju prema planovima i uz koje rješenje?
- Treba provjeriti Ugovore sa Fondom za privatizaciju i tražiti od vlasnika da u skladu s njima pokrenu obećanu izgradnju Palacea. U slučaju prodaje glavni uvjet je dobro poznat, a to je da na mjestu Palacea može biti samo turistička zona kako je predviđeno i GUP-om. Iz uprave Resnika dobili smo informaciju i potvrdu da se već iduće sezone kreće u obnovu objekta koji će nositi oznaku tri zvjezdice.

Za kojih ćete se pet mogućih kaštelanskih brandova zalagati ako ostanete na mjestu gradonačelnika?
- Kaštelanski crljenak sa prezentacijom vina i ostala događanja iz područja vinarstva, specifičnost kaštelanskih dvoraca od koji neke treba staviti u funkciju i otvoriti za građane, Večeri dalmatinske pisme, legendu o Miljenku i Dobrili te manifestacije Kaštelanskog ljeta.

Što se poduzima kako bi se Kaštela riješila jednog od najvećih rugla na svom području, prostora bivšeg Adriavinila?
- Već neko vrijeme vrši se pritisak na vlasnika, ali sve u skladu s Zakonom i kupoprodajnim ugovorom.
Ovog trenutka u izradi je DPU planirane marine pa se možemo nadati da će i ovaj problem uskoro biti riješen.

Kako bi ocijenili projekte most Split-Kaštela i tunel kroz Kozjak?
- Ovi su projekti rezultat nužnosti boljeg povezivanja Kaštela i Splita kao i povezivanja Kaštela brzom cestom s auto-putom i budućom radnom zonom u Vučevici.

Na što vas asocira fraza „nedostatak sadržaja za mlade“?
- U prvom redu na 150 kaštelanskih udruga u kojima su velika većina članstva upravo mladi i mislim da u tim udrugama svatko može pronaći nešto za sebe.
Moram priznati da bi Kaštelima ipak trebao jedan kulturni centar za razna događanja, s naglaskom na razvoj kaštelanskog kazališta, iako i sad postojeći prostori nisu u potpunosti iskorišteni.

Jeste li za jedan nogometni klub u višem rangu natjecanja ili za tri u nižem?
- Moje je mišljenje da se sva tri kaštelanska nogometna kluba trebaju razvijati u skladu sa sportskim i financijskim mogućnostima. U tome će im djelomično pomagati Grad, također u skladu s pravilnicima i rezultatima kao i svim drugim klubovima, a na njima samima je da se izbore za što bolje pozicije. 

Lokalni mediji u Kaštelima?
- Kaštelima nedostaje lokalna televizija i bar jedna novina. Televizija koja bi pratila događanja, probleme i uspjehe kako u Kaštelima tako i u regiji te novine u kojima bi mogli pronaći teme vezane uz sam grad i njegove probleme.


Blic pitanja:

Omiljena glazba/pjevač ili grupa: klapska glazba/ klape, Gibonni
Zadnja pročitana/najdraža knjiga: stručna knjiga na temu gospodarstva/“Autobiografija“ L.Iacocco
Najdraži film: Sedam godina u Tibetu
Najdraže jelo: riba s gradela
Hobi: košarka
Kućni ljubimci: nemam
Najdraži sport: košarka
Pušač: ne
Najgora navika: ne znam
Najveći gaf koji ste napravili: sad bi mi trebalo da se malo prisjetim
Životni uzor: nitko posebno
Vjeronauk u školama: i u crkvi i u školi
Abortus: podržavam stav Crkve, ali ipak razmisliti kad su u pitanju medicinski razlozi
Tri riječi koje vas opisuju: osjećajan, uporan…
Znate li koliko košta karta do Splita: Oko 18 kuna


Ivan Udovičić na Dobro jutro Hrvatska

Više na stranicama Ivana Udovičića... i u vezanim vijestima desno...

Uvjeti korištenja    Korištenje kolačića    Kontakt    Marketing
Copyright © 2023. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.