Večer otvorenih konoba

ĆA IMAMO U KONOBAN?
Na trgu ispred kule Kambi u Kaštel Kambelovcu, Udruga prijatelja i štovatelja vina i vinskih proizvoda Kaštelanski crljenak i Udruga Večeri dalmatinske pisme u subotu, 16. kolovoza organiziraju Večer otvorenih konoba tj. „Izložbu onoga ća imamo u konoban“.

Sudionici događanja koji će se prijaviti na izložbu; vlasnici konoba - proizvođači vina i vinskih proizvoda, široj će javnosti predstaviti svoje konobe i proizvode iz konobe te omogućiti kušanje tih proizvoda. Za predstavljanje će na raspolaganje dobiti „štand“ i prostor oko njega. Na samoj izložbi provesti će se ocjenjivanje, a na kraju će se proglasiti najbolje ocijenjena konoba. Ocjenjivati će se sljedeći elementi: 1. vino crno, 2. vino opol, 3. rakija, 4. prošek, 5. kvasina, 6. pakiranje proizvoda, 7. opći doživljaj o uređenju prostora na izložbi.

Svaki element ocjenjuje se ocjenom od 1 do 10, a najbolje ocijenjena konoba će biti ona koja ima najveći zbroj ukupnih ocjena. Kušanje proizvoda će se omogućiti svima koji kupe čaše. Obveza izlagača je za potrebe kušanja donijeti po pet boca vina (crno, opol) i po jednu bocu ostalih proizvoda. Ostala događanja koja će pratiti ovu večer su: pripremanje jela od srdela, pučke (ribarske i težačke) kužine, te izložba karikatura Davora Štambuka na temu „vino i oko njega“. 

Udruga prijatelja i štovatelja vina i vinskih proizvoda Kaštelanski crljenak preko „otvorenih vrata“ želi predstaviti autohtone proizvode široj javnosti te na taj način povećati razinu kvalitete proizvoda. 

Neka vonji stare kaštelanske konobe ispune i vaša srca…


 

 

 
Copyright © 2023. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...

www.crljenak.com