U Splitu predstavljen časopis ‘Vinum.in’

Na festivalu vina “Vinum.in” u Dioklecijanovim podrumima u Splitu, koji je trajao od 29. do 31. svibnja, za vinoljupce u idealnom prostoru carskih podruma, tek korak od splitske Rive, vrhunac događanja, koje je organizirala splitska tvrtka “Spectator”, bila je promocija prvog broja časopisa za kulturu vina “Vinum in”.

Glavni urednik časopisa Želimir Bašić je, predstavljajući novi splitski magazin, naglasio da je u Hrvatskoj vinarstvo i vinogradarstvo nezaobilazno u gospodarskom, svakodnevnom i bilo kojem drugom smislu.

- Ovo objašnjava našu odluku da smo se upustili u pustolovinu izdavanja časopisa o vinu. Takav potez skopčan je sa čitavim nizom poteškoća od onih materijalnih do sadržajnih, ali vino to zaslužuje. Da bi se potpuno uživalo u vinu treba o njemu što više znati. Cilj nam je da vino ne pijete nego da u njemu uživate - kazao je Bašić.

O časopisu je govorio i njegov urednik fotografije Boris Kragić, te Jurica Rubić u ime izdavača. U prvom broju magazin “Vinum in” među ostalim na svojih 67 strana (cijena mu je 28 kuna) donosi priču o zinfandelu i kaštelanskom crljenku, središnja tema broja je dingač, a čitatelje se vodi i slovenskim vinskim cestama, informira kako je car Dioklecijan uzgajao vinovu lozu, govori o afrodizjačkim svojstvima vina...


 

 

 
Copyright © 2023. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...

www.crljenak.com