Domjenak Udruge Kaštelanski crljenak

U organizaciji udruge Kaštelanski crljenak, u nedjelju 23. prosinca 2007. godine u Bratskoj kući u Kaštel Kambelovcu održan je prigodni domjenak uz spizu, vino i pjesmu povodom ispraćaja stare 2007. godine.

Inače, prema riječima organizatora, domjenak je priređen za sve prijatelje ove kambelovske udruge, odnosno za sve kaštelanske vinare, vinogradare i ostale koji su na bilo kakav način povezani sa ovom gospodarskom granom koja se posljednjih godina u Kaštelima pokušava podignuti na višu razinu.

Oko stotinjak kaštelanskih zaljubljenika u vino, vinske proizvode i vinograde na feštu je stiglo sa demižanama i flaširanim domaćim vinima iz vlastitih vinograda, od kojih se neka vina već mogu pohvaliti sa osvojenim nagradama.

Udruga Kaštelanski crljenak predstavila je na domjenku i kartu od spize, na kojoj su se našla brojna kaštelanska tradicionalna jela uz koja se može dobro popiti, kako bi posjetioci kušajući domaća kaštelanska vina mogli donijeti što realniji sud i uz to prokomentirati prednosti i nedostatke pojedinih vina rađenih od grožđa iz kaštelanskog polja.

Pred brojnim uzvanicima, u iznimno veselom blagdanskom raspoloženju u Bratskoj kući, pozdravni govor u ime organizatora održao je Jakša Bedalov, koji je naglasio kako je druženje uz spizu, vino i razgovor organizirano kako bi kaštelanski vinari jedni drugima pomogli savjetima i dobronamjernim kritikama. 

Naglasio je, naime, kako će Kaštelani tijekom nadolazećih godina morati kaštelanska vina dovesti na razinu kakvoće, kvalitete i prepoznatljivosti kakva su imala u prošlosti, te će na taj način opravdati visoki potencijal kaštelanskih vina kakav im u posljednje vrijeme pripisuju stručnjaci. 

Između prisutnih su se prilikom degustacije mogle čuti kritike kako su kaštelanska vina napredovala u kvaliteti, a kako im poseban štih daju autohtone sorte grožđa koje su specifične i jedinstvene za kaštelansko područje.

Prema veselom raspoloženju i neprestanim osmijesima prisutnih moglo se zaključiti kako je domjenak sa kaštelanskom spizom i kaštelanskim vinom iznimno uspio, a hoće li prisutni vinari postići napredak u poboljšanju kvalitete vina, pokazati će budućnost, osvojene nagrade za kvalitetu i zadovoljstvo krajnjih korisnika.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)


 

 
 Copyright © 2022. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...

hrcsenfrdehuitnoplsksl
www.crljenak.com