hren

VINARIJA KROLO NA FESTIVALU U KANADI
Nakon prošlogodišnje uspješne prezentacije vina na International wine festivalu u kanadskom Vacouveru, kaštelanski vinar Dražan Krolo i ove je godine oduševio posjetitelje tog vodećeg svjetskog i kanadskog festivala posvećenog vinu.

Na ovogodišnjem VanWine Festu, koji se održava već 42 godine, vina su prezentirale 162 vinarije iz 15 zemalja, a tema ovogodišnjeg festivala bila je Francuska i njeno vinarstvo pa su se predstavile vrhunske francuske vinarije kao Champagne Taittinger, Gabriel Meffre,  Famille Hugel in Riquewihr, Alsace Wines, Les Vins Georges Duboeuf, Domaine Boutinot i brojni drugi.
No osim Francuza na festivalu su sudjelovala brojna poznata imena iz drugih država, poput obitelji Angove iz Australije, Instituta za vino iz Argentine, Vina Carmen iz Čilea, Bodega Sermentero iz Španjolske, obiteljska vina Jackson iz Oregona u SAD-u, vinarija Tiberio iz Italije, Black Hill Estate iz Kanade i drugi, a među njima i vinarija Krolo.

Kako VanWin Fest tijekom zadnjih sedam dana veljače donosi brojne sadržaje, od samog sajma vina, preko Dana trgovine do gala večere s aukcijom te brojnih radionica vezanih uz vino i sve ono što ide zajedno s vinom, festival je posjetio izuzetno veliki broj gostiju iz svijeta vinarstva, ugostiteljstva, hotelijerstva, trgovine, turizma i drugih, od kojih je veliki broj pristigao ne samo iz Kanade već i velikog dijela sjevera SAD-a.

- Broj posjetitelja bio je stvarno nevjerojatan, a veliki broj njih ovom se prilikom upoznao i s vinima vinarije Krolo. Mnogi preferiraju autohtone sorte pa je crljenak ponovno imao najbolje kritike, no za većinu je pravo otkriće bio pošip. Više od 90 posto njih nisu se nikada susreli s pošipom, a svi koji su ga kušali bili su iznenađeni njegovim karakteristikama i kvalitetom. Isto tako naš rose bio je hit radionice Rose all day o rose vinima na kojoj je sudjelovalo 24 različite vrste rose vina, zbog čega smo razgovarali i s predstavnicima kanadskih medija – tek nam je kratko nakon povratka iz Kanade kazala voditeljica distribucije i prodaje vinarije Krolo Fani Tomaš, koja je s vlasnikom vinarije Dražanom Krolom u Kanadi proširila sliku o dalmatinskim vinima.

Vinarija Krolo i ove je godine sudjelovala na večeri Taste of Croatia, koju u sklopu VanWine festivala organizira hrvatska ambasada u Kanadi, a uz uvodne kanape s kozjim sirom i suhim rajčicama, uz koje se pio Krolin rose iz 2018. godine, vina vinarije Krolo pila su se i uz drugi slijed večere i to cabernet sauvignon merlot 2013., koji je odlično pasao uz kuhane janjeće obrazine, a i večera je završenacheesecakom s kupinama i Krolinim crljenkom iz 2016. godine.

Foto: F.T.


KOMENTARI: