hren

Društvo za očuvanje kulturne i prirodne baštine Bijaći i Udruga kaštelanski crljenak organiziraju 17. Večer kaštelanskih vina. Pozivaju se svi zainteresirani vinari s područja Kaštela da donesu svoja vina na uzorkovanje i ocjenjivanje, ta da budu dio ove velike fešte vina.

Pravo na sudjelovanje imaju svi kaštelanski vinari koji imaju OPG-ove, a u posebnoj kategoriji kaštelanski Crljenak  oni vinari koji imaju dozvolu za stavljanje vina u promet. Potrebno je za svaki uzorak vina donijeti tri boce od 0,75 l ili jedne litre, a može se prijaviti samo jedan uzorak u svakoj kategoriji. Kategorije u otvorenim vinima su: bijelo vino, opol, crno vino berbe 2019. te odležana crna vina. U kategoriji kaštelanskih Crljenaka ona vina koja imaju markicu. Za svako vino obavit će laboratorijska analiza.

Uzorci se mogu donijeti u prostore PZ Kaštelacoop u Kaštem Starom, 24. i 25. siječnja u vremenu od 17 do 19 sati, te u subotu 26. siječnja, u vremenu od 9 do 12 sati. Sama večer će se održati 3. ožujka u 19 sati u Vatrogasnom domu u Kaštel Sućurcu  u sklopu obilježavanja Dana grada Kaštela.

Vina će ocjenjivati stručna komisija, a najbolja vina bit će nagrađena na 17. Večeri kaštelanskih vina.


KOMENTARI: