hren

29. međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2019. održat će se od 7. - 10. studenog 2019. u Hotelu Medena u Segetu Donjem kod Trogira.

Sabatinu svake godine posjećuju vinogradari, vinari, vinarske zadruge i tvrtke, stručnjaci, sommelieri, trgovci, ugostitelji, proizvođači i distributeri vinogradarsko-vinarske opreme, predstavnici resornih ministarstava, mediji i drugi sudionici vezani uz vinogradarstvo i vinarstvo iz Hrvatske i inozemstva.

Prilika je za razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje te nove poslovne kontakte i razgovore, a prepoznata je po dinamičnom programu koji, osim stručne edukacije i rasprava u okviru znanstveno-stručnih skupova, uključuje i vođene degustacije vina, praktične radionice, prezentacije u vinogradu, predstavljanje projekata, inovacija i sl. 

Program ovogodišnje Sabatine sadrži dvije posebne radionice posvećene temama “Zaštićena oznaka izvornosti” i “Kultura pijenja vina”, koje će se održati u petak 8. studenog 2019. 

Ovdje preuzmite kompletni Program Sabatine 2019.

Cilj susreta je edukacija i povezivanje vinogradara i vinara međusobno, sa strukom, te s ostalim gospodarskim subjektima izravno vezanim za vinogradarstvo i vinarstvo. Osim gospodarskih subjekata iz Hrvatske interes za sudjelovanjem pokazali su i oni iz Francuske, Austrije, Mađarske, Njemačke, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Po riječima danas najuspješnijih vinogradara i vinara, Sabatina ostavlja trajan i pozitivan pečat na njihove živote, na njihov poslovni put. Upravo na Sabatinu dolaze radi ugodnog i pozitivnog okruženja sa svojim poslovnim suradnicima i prijateljima, a uz kušanje više od 300 raznih vina zaključuju se brojni novi poslovi.

S ciljem promocije te povećanja kvalitete i potrošnje hrvatskih proizvoda, organizatori su okupili tim ovlaštenih stručnjaka koji vrše analizu i ocjenu kvalitete i izgleda ambalaže vina i jakih alkoholnih pića. Dodjela priznanja za proizvode dostavljene na ovjenjivanje održat će se u Hotelu Medena, Seget Donji u Kongresnoj dvorani i to:

Dodjela priznanja za otvorena i mlada vina u petak 8.11.2019. u 20,00 sati

Dodjela priznanja za buteljirana vina i jaka alkoholna pića u subotu 9.11.2019. u 20,00 sati

BURZA VINA I SAJAM VINOGRADARSTVA I VINARSTVA

Na sajmu vinogradarstva i vinarstva, te burzi i izložbi vina svoje proizvode predstavlja 300-njak izlagača – vinarskih zadruga, OPG-a, obrta i tvrtki iz Hrvatske i inozemstva. 

Tvrtku, proizvode i usluge vezane za vinogradarstvo i vinarstvo možete predstaviti na izložbenom štandu u okviru Sajma vinogradarstva i vinarstva, a buteljirane proizvode dostavljene na ocjenjivanje i proizvođači mogu samostalno predstaviti na Sabatini putem degustacijskog štanda na Burzi vina.

Izvor : ZSD.hr


KOMENTARI: