hren

NATJEČAJ OTVOREN DO 31. SRPNJA
Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. izvjestila je zainteresirane o uvedenoj novoj mjeri za vinare, do 100 tisuća eura za informiranje potrošača o kakvoći hrvatskih vina, te sukladno toj mjeri, prvom objavljenom natječaju na koji se zainteresirani Agenciji mogu javiti najkasnije do 31. srpnja ove godine.

Navedena mjera uvedena je u skladu s uzmjenama Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018., tzv. Vinske omotnice

- U razgovoru s našim vinarima identificirali smo potrebu uvođenja ove mjere jer, iako su naša vina vrhunska i nose prestižne svjetske nagrade, troškovi promocije vina su veliki pa je red i da država pomogne. Novom mjerom financiramo promidžbu naših vina u članicama Europske unije, koje je naše najveće i najvjernije tržište. Istina je da je tu i konkurencija najveća, ali naša vina uvijek su znala pronaći put do europskih poznavatelja kvalitete  – izjavio je na ovu temu potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar Tomislav Tolušić.

Korisnici ove mjere mogu biti stručne organizacije, organizacije proizvođača vina, udruženja organizacija proizvođača vina, privremena ili stalna udruženja dvaju ili više proizvođača, sektorske organizacije i javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina, osim korisnika Državnog proračuna.
Dozvoljeni troškovi unutar mjere Informiranje su sudjelovanje u informativnim kampanjama sudjelovanje na događanjima, sajmovima i izložbama od nacionalnog značaja ili značaja za Uniju oglašavanje u medijima na tržištu država članica, poput tiska, televizije, radija, interneta i društvenih mreža te izrada i distribucija informativnih materijala za tržište država članica administrativni troškovi i troškovi osoblja.
Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu iznosi 100 tisuća eura, a kako potpora iznosi do 50 posto prihvatljivih troškova, njen maksimalni iznos je 50 tisuća eura. Minimalni iznos potpore po projektu iznosi 3 tisuće eura.

Više o natječaju te upute i obrasce možete vidjeti OVDJE 


KOMENTARI: