Večer talijanskog vina, filma i lifestylea

GASTRO I VINSKE DEGUSTACIJE
U organizaciji talijanskoh sommeliera Tiziana Cacciania i autorice vinskog bloga Wine Time Experience, Jelene Bulum, u četvrtak, 11. kolovoza, na terasi hotela Baletna škola u Kaštel Kambelovcu, s početkom u 20 sati, održat će se  zanimljivo vinsko-filmsko događanje pod nazivom Vino&Kino Summer Edition.

Za sudionike događanja, koji plaćaju sudjelovanje na istom, Cacciani će održati vođenu degustaciju talijanskih vina na kojoj će predstaviti pomno odabrana vrhunska vina s talijanskim oznakama kontroliranog i garantiranog zemljopisnog porijekla, iz više od deset renomiranih vinarija iz talijanske regije Marche koju često nazivaju i drugom Toscanom.

Posjetitelji će tako imati priliku kušati neka od najpoznatijih vina isključivo autohtonih vinskih sorti kao što su: Rosso Connero, Verdicchio dei Castelli di Jesi i Lacrima di Morro d'Alba.

Uz vina poslužit će se specijaliteti mediteranske kuhinje koji se vrijedno spremaju u restoranu Baletna škola pa će se tu naći tradicionalna jela poput paškog sira, crnog rižota, prženih gavuna, prženih lignji, njoki sa dimljenim lososom i kozicama i drugih.

Ujedno će se prikazati i pet  scena iz talijanskih filmskih klasika koje su obavezno štivo za svakog vinoljupca.

Cijeli program odvijat će se na engleskom jeziku, a cijena sudjelovanja iznosi 225 kuna po osobi.

Broj mjesta je ograničen, stoga je potrebno rezervirati svoje mjesto na vrijeme pozivom na 091/566 1843 ili mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 - Ukoliko dolazite s osobama s ograničenom pokretljivošću, molimo da nas unaprijed obavijestite kako bismo im omogućili siguran pristup – poručili su organizatori.

Copyright © 2023. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...

www.crljenak.com