Traže se najbolja vina ovogodišnje Večeri kaštelanskog vina

DONESITE UZORKE ZA NATJECANJE
Kaštelanska udruge Bijaći i Crljenak kaštelanski 2001., i ove će godine u sklopu proslave Dana grada Kaštela, organizirati Večer kaštelanskih vina i Nacionalno ocjenjivanje vina proizvedenog od crljenka kaštelanskog.

Iz tog razloga uputili su poziv svim zainteresiranim  vinarima s područja Kaštela te svim proizvođačima vina od crljenka kaštelanskog s područja cijele Hrvatske, da uzorke vina donesu u prostore PZ Kaštelacoop u Kaštel Starom.

Uzorci će se zaprimati 28. i 29. siječnja u vremenu od 17 do 19 sati, te 30. siječnja u vremenu od 10 do 12 sati.

Svi sudionici trebaju donijeti po tri boce od 0,75  ili 1 litre za svaki uzorak, a mogu prijaviti maksimalno po jedan uzorak za svaku od kategorija: bijelo, crno i opolo, ali isključivo berbe 2015. godine te za kategoriju odležanih crnih vina.
U kategoriji vina od crljenka kaštelanskog može se donijeti samo uzorak vina koji posjeduje markicu, odnosno dozvolu za stavljanje u promet.

Ocjenjivanje vina vršit će komisija sastavljena od priznatih enologa, a proglašenje najboljih vina 13. Večeri kaštelanskih vina te 4. Nacionalnog ocjenjivanja crljenka kaštelanskog upriličit će se 3.ožujka.

Copyright © 2023. Portal grada Kaštela. Sva prava zadržana.
Kastela.org koristi kolačiće radi poboljšanja korisničkog iskustva, saznaj više...

www.crljenak.com