hren

PROJEKT STARI UČE MLADE
U subotu, 19. prosinca,  udruga Trokut mladih Kaštela provodi šestu radionicu projekta „Stari uče mlade“ na temu vinarstva i vinogradarstva.

Podsjetimo, glavni cilj projekta, kojeg organizira i provodi udruga Trokut mladih Kaštela pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, je približiti mladima određene tradicionalne vještine kao što su povrtlarstvo, ljekovito bilje, spravljanje autohtonih kaštelanskih jela, šivanje, maslinarstvo te vinogradarstvo i vinarstvo. Voditelji radionica su umirovljenici koji će svoja znanja i vještine prenijeti mladima u svojim domovima ili poljima u ciklusu od 6 predavanja i radionica.

Šesta radionica na temu maslinarstva održat će se u subotu, 19. prosinca, u prostoriji udruge Trokut mladih Kaštela (parking Ribole, iza pošte u Kaštel Gomilici). Predavač će polaznike radionice informirati o vrstama grožđa koje su karakteristične za kaštelansko podneblje, o štetočinama u vinogradu, o načinu sadnje vinove loze, o vremenu branja grožđa, preradi grožđa te o tome kako se dolazi do finalnog proizvoda-vina.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na predavanju se mogu prijaviti na e-mail Udruge Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.m i poslati pitanje u vezi teme na koje će predavač s zadovoljstvom odgovoriti.


KOMENTARI: