ZAVRŠEN FESTIVAL VINA U MAKARSKOJ
Festival vina pod nazivom Dalmacija Wine Expo, koji se posljednja tri dana proteklog tjedna održavao u Makarskoj, okupio je oko osamdesetak vinara među kojima su uz dalmatinske vinare bili i vinari iz Istre te kontinentalnog dijela Hrvatske, a kaštelansko vinarstvo predstavljao je Neven Vuina.

Od velikih proizvođača vina svoje su proizvode predstavili, između ostalih Badel, Agrokor i Kutjevo, a među manjim izlagačima našli su se i Tomić, Plenković i Bibich. Neven Vuina u Makarskoj se predstavio sa svojim cjelokupnim proizvodnim asortimanom. Među mnogima koji su pohodili njegov štand i degustirali Babicu, Opol, Plavac i njegova druga vina, našao se i poznati vinar Miljenko Grgich kojemu se posebno svidio Vuinin Opol. 

Ovaj kaštelanski vinar i na ovom je festivalu pokazao da se kvaliteta kaštelanskih vina već može ravnopravno nositi  s vinima iz mnogo poznatijih vinogradarskih područja, a u budućnosti treba očekivati da mu se u prezentaciji pridruže još poneki kaštelanski vinari.

Ovo događanje, prema broju izlagača i sudionika, već se svrstava među četiri najveća festivala vina u zemlji, a cilj mu je okupiti vinare, prezentirati njihove proizvode, dodatno ih educirati, ali i povezati ih s ugostiteljima.

U danima održavanja festivala tako su organizirana brojna stručna predavanja i poslovni susreti, a nije nedostajalo ni vrhunske hrane uz koju su se vina degustirala te koncerata i dodatne zabave.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)