hren

Mokar do gole kože već nakon prvih nekoliko pjesama bio je Tony Cetinski, ali i desetak tisuća njegovih obožavatelja koji su sinoćnju vruću ljetnu večer proveli u „furioznoj“ atmosferi na splitskom Starom placu. Baš kao što kaže naziv njegove „Furia“ turneje start je bio eksplozivan – Tony je uz ovacije Splićana otvorio koncert hitom „Umirem sto puta dnevno“, a potom nastavio redati dobro poznate stvari poput „Sve je s tobom napokon na mjestu“, „Zbog nje“, „Ja sam zaljubljen“...

Godinu po godinu vraćao se Tony i u 90-te podsjećajući publiku na pjesme s kojima je zacementirao temelje svoje uspješne glazbene karijere. I okrunio je dvjema punim zagrebačkim „Arenama“ u 2009.

Popularni je pjevač splitski koncert realizirao po provjerenoj recepturi poput onih u Zagrebu i Zadru. Publika je s oduševljenjem pratila repertoar satkan od starih i novih uspješnica.

- Stvarno, istina je. Nema Splita do Splita. Sve ono što sam doživio u Londonu ne može se mjeriti s ovim što sam doživio kod kuće - potvrdio je pred razgaljenim Splićanima i presretni Tony otpjevavši potom „Carusa“, kojega je posvetio svojoj noni.

Jedan od dirljivijih trenutaka svakako je bila izvedba „23. prosinca“, skladbe koju je Tony posvetio „dušama kojih više nema“, pokojnom Draženu Vrdoljaku i Darku Glavanu, ali se fotografijama na dvama video zidovima prisjetio i drugih velikana koji su nas prerano napustili - Borisa i Dina Dvornika, Toše Proeskog, Krešimira Ćosića, Dražena Petrovića...

Potpuno ludilo zavladalo je pak kada mu se na pozornica u izvedbi „Nek' te zagrli netko sretniji“ pridružila petorka iz showa „Hrvatska traži zvijezdu“ - Bojan Jambrošić, Zoran Mišić, Barbara Dautović, Nikolina Kovačević i Matej Miličić.

Mladi natjecatelji RTL-ovog showa uoči svoje mini turneje nisu mogli poželjeti bolju podršku od povika publike:“Vrati se“.„Kad Dalmacija zove, onda to morate učiniti“, još jednom ih je na poklon pozvao i Tony koji je publici uoči splitskog koncerta obećao „show za pamćenje“. A ona mu je sinoć uzvratila skandiranjem:“Tony mi te volimo“. Bila je to njegovu uhu najmilozvučnija zahvala za ispunjeno obećanje.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij