hren
STUDENTSKI PROSVJEDI
Ni nakon što je Rektorski zbor zauzeo stav da mora početi nastava na svim blokiranim fakultetima, splitski su studenti okupljeni u Nezavisnoj studentskoj inicijativi u srijedu nastavili borbu za besplatno školovanje blokirajući još jedan fakultet − Umjetničku akademiju u Splitu.

Premda su studenti nakon usuglašavanja stavova, nešto nakon 12 sati, na megafonu jasno i glasno obznanili da je blokada počela, te da za nju imaju podršku većine profesora, dekan Miljenko Grgić to je opovrgnuo.

− Kako zbog toga što su pobunjeni studenti blokirali fakultete u pitanje dolazi kvaliteta nastave, a bliži se kraj godine, čelnici fakulteta trebali bi organizirati nastavu − izjavila je Jasminka Havranek, ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje, koja je u srijedu nazočila sjednici Senata Splitskog sveučilišta.

− Ako se teškoće ne razriješe i obveze na fakultetima zbog nastale situacije ne uspiju ispuniti na vrijeme, netko će za to morati snositi posljedice, a to znači da bi se određene mjere trebale donijeti − kazala je Jasminka Havranek.

Senat Splitskog sveučilišta je nakon rasprave jednoglasno usvojio zaključke Rektorskog zbora, što bi značilo da dekani fakulteta imaju obvezu osigurati uvjete za nastavak normalnog odvijanja nastave.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost)

  očiti im se \'\'puno\'\' uči :upset

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Imali smo besplatno studiranje u exJu i veliku korist od tih strucnjaka gdje god pogledamo njihova djela tvornice koje su pravili u svijetu su zatvarane rusene il preseljavane u NEKE zemlje.Znamo kakve su ceste puteve i mostove[koji se ruse] ostavili-napravili[o stradalim na tin cestama????] to je tek za pricu.Najveci im je uspjeh bio Yugo-45-55-Florida[najgori auto ikad proizveden na svijetu?Ima i dobrih ali koliko i gdje su?

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  8)

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Gostu 125 -znači , ti se zalažeš da sada studiraju samo dica ekonomske elite-odnosno, oni koji su se obogatili -kad? U vrime rata i poraća. O tome se radi-sistem plaćanje NE garantira veću kvalitetu (je, obećava) , ali ono što garantira jest da znanje i sposobnost neće biti kriterij, jer ako nemaš para, zalud sve (ne spominjite stipendija-ja sam bila državni stependist-to je bilo samo za dio stanarine)

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Ma nije istina da će siromašni studirat mukte. Mukte će studirat bogati jer će imat vezu a bidne siromašnije će profesori maltretirat da budu manje uspješni tako da moraju platit. Opet će udrit po sirotinji!Dico moja tražite pravednije i poštenije školovanje, a ne da 700 i više studenata ovisi samo o jednom profesoru.

  oko 11 godina prije
 • radi.. (Gost)

  gostu 100.Razumijem tvoju brigu.Ja se zalazem da studirat moze svatko, tko ima i nema novca, tko nudi znanje.
  Zalagati se za nesto dobiti besplatno,ne postoji vise,ali traziti rjesenja u razgovoru sa drzavom, svatko ima pravo.
  Vani postoje fondovi privatni koji sa drzavom rjesavaju probleme odobravajuci tkz.studenske kredite.
  To nasi cinovnici znaju,na tome malo poradi,
  zvati EU studenski centar, priko nji kontaktirati,ovi ce onda postati razumljiviji.

  oko 11 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij