konstrakta

Ovogodišnja predstavnica Srbije na Eurosongu, Konstrakta, nastupila je treća po redu na pozornici u Torinu. Otpjevala je svoju pjesmu In Corpore Sano i plasirala se u finale koje se održava u subotu, 14. svibnja.
Konstraktin nastup popraćen je velikim pljeskom publike i uzvicima odobravanja. Dvoranom se tijekom čitavog njenog nastupa čuo pljesak usklađen s njenom koreografijom.

U drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga natjecalo se 18 zemalja, jedna više nego u prvom polufinalu.

Natjecale su se Finska, Izrael, Srbija, Azerbajdžan, Gruzija, Malta, San Marino, Australija, Cipar, Irska, Sjeverna Makedonija, Estonija, Rumunjska, Poljska, Crna Gora, Belgija, Švedska, Češka. Finale su izborile sljedeće zemlje: Belgija, Poljska, Finska, Azerbajdžan, Estonija, Australija, Švedska, Rumunjska i Srbija, a finalisti iz druge polufinalne večeri Eurosonga su Belgija, Poljska, Finska, Azerbajdžan, Estonija, Australija, Švedska, Rumunjska i Srbija.

Konstrakta ovom izvedbom ulazi u povijest Eurosonga. Naime, ovo je prvi put da je neki natjecatelj otpjevao dio pjesme i na latinskom jeziku. Ujedno je to prvi put da neki natjecatelj kombinira latinski u nastupu s nekim drugim jezikom. Tekst za pjesmu In Corpore Sano napisala je sama Konstrakta, koja je uz Milovana Boškovića i autorica glazbe.

Izvor: N1


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno