zaljev

NASA je predstavila novi alat uz pomoć kojeg se može vidjeti koliko će se podizati razina mora, bilo gdje na svijetu, sljedećih desetljeća.

Kako je objavljeno na IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) panelu o klimatskim promjenama, klimatska kriza brzo se širi i nijedan dio Zemlje neće je izbjeći.

Ljudski utjecaj, prvenstveno sagorjevanje fosilnih goriva zagrijava atmosferu, oceane i zemlju, stoji u izvješću. Ipak, 234 znanstvenika iz 66 zemalja poručilo je kako čovječanstvo još uvijek ima priliku za pozitivne pomake.

“Nema povratka na staro”, kaže Ko Barret, stariji klimatski savjetnik u američkoj Nacionalnoj oceanskoj i atmoferskoj administraciji, dodajući kako se neke promjene ipak mogu usporiti, a druge zaustaviti ograničavanjem zagrijavanja.

Alat koji je predstavila NASA pokazuje kako će različiti dijelovi svijeta podnijeti utjecaj podizanja mora uslijed ovih promjena.

Lokacije se mogu zumirati u periodu od 2020. do 2150. i vidjeti što će se dogoditi ovisno o štetnim emisijama, prenosi Tportal.

Alat možete isprobati OVDJE.

Foto : Pixabay
Izvor : N1info


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno