hren

 

Normalno je da nas na poslu u jednom trenutku uhvati umor, pogotovo nakon što smo izvršili neke teške i komplicirane zadatke ili nakon što smo proveli nekoliko sati na sastanku. Ipak, treba se što prije razbuditi jer radni dan nije pri kraju. Znate li da vam u tome mogu pomoći razne namirnice? Odvojite desetak minuta za međuobrok, pojedite nešto s ovog popisa i bit ćete kao novi, prenosi Healthista.

Na prvom mjestu popisa namirnica koje razbuđuju našla se, očekivano, kava koja će brzo aktivirati moždane vijuge. Ipak, njezin učinak je kratkotrajan, a može izazvati i tjeskobu. Ako to želite izbjeći, ili jednostavno niste veliki ljubitelj, možete posegnuti za nekom od sljedećih namirnica:

1. Riba

Smanjit će krvni tlak, a redovita konzumacija može smanjiti rizik od Alzheimera i artritisa. Osim toga, omega-3 masne kiseline potiču rad mozga kao i njegovu memoriju.

2. Orašasti plodovi

Najbolji izbor su bademi koji poboljšavaju općenito zdravlje, ali ono najvažnije na poslu – koncentraciju. Naravno, i drugi plodovi poput oraha i lješnjaka su odlični.

3. Bobičasto voće

Poznato je da odlično djeluje na krvotok i općenito zdravlje organizma, ali jeste li znali da bobičasto voće ima veliku ulogu u dobroj memoriji mozga? Mnoga istraživanja su to potvrdila, a kao najbolji izbor navode borovnice, prenosi Večernji list.

4. Soja

Proizvodi od soje sadrže visoku razinu triptofana i serotonina koji su izravno povezani s poboljšanom funkcijom i fokusom mozga. Uvrstite ih u jelovnik barem dva puta tjedno.

Izvor : N1info


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij