hren

Novi kazališni festival Teatar uz more održavat će se u Splitu od 18. svibnja do 19. rujna, a kako je najavljeno u četvrtak na konferenciji za novinare na terasi Doma Hrvatske vojske na splitskom Poljudu tijekom festivala održat će se 78 izvedbi.

Organizatori festivala su Kazalište Moruzgva, B GLAD produkcija i Amadeus events. Festival će se održavati na terasi Doma Hrvatske vojske u Lori, a imat će dvije scene - veliku i malu, na kojoj će se odigrati i jedna premijera, te četiri pretpremijere.

Publika će na sceni, uz ostale, moći vidjeti Eciju Ojdanić, Kseniju Pajić, Slavka Sobina, Milu Elegović, Momčila Otaševića, Katarinu Baban, Vladimira Posaveca-Tušeka i Anu Gruicu Uglešić.

Producent B GLAD produkcije Tadija Kolovrat najavio je vrlo šarolik program se predstavama za odrasle i djecu iz cijele Hrvatske, istaknuvši da publiku očekuje više od 20 različitih predstava u 78 izvedbi.

Na festivalu će, dodao je, sudjelovati različiti teatri, a dogovaraju se i s kazalištima iz regije.

Festival 18. svibnja otvara predstava 'Vla, vla, vlajland' Kazališta Moruzgva iz Zagreba u kojoj glumi Ecija Ojdanić, te će se time pokrenuti cijeli Teatar uz more.

'Pazili smo i na najmlađe, pa će se uglavnom nedjeljom održavati predstave za djecu stoga najavljujemo predstavu 'Mi o vuku' mjuzikl za djecu zagrebačkog Kazališta žar ptica, ali i mnogi drugi će gostovati za naše najmlađe', kazao je Kolovrat.

Dolasku u Split veseli se glumica Ecija Ojdanić jer, kako je rekla, prvi put u svoj grad dolazi zajedno s B GLAD produkcijom. Smatra da ne postoji bolji način da publika vidi njihove predstave od Teatra uz more i dodaje kako je lijepo kada se udruže tri produkcijske kuće koje će nositi svaka svoju vrijednost i znanje.

'Uzbuđena sam što ćemo nekako osnaženi pokazati koliko je jaka nezavisna scena u Hrvatskoj, a znamo putujući 12 godina po Hrvatskoj i regiji koliko publika voli naše predstave. S obzirom na to da nismo dio sustava, uvijek tražimo snagu u svojim kapacitetima, no kada smo zajedno ta je snaga i moć jaka', rekla je Ojdanić.

Istaknula je da je Kazalište Moruzgva u 2020. godini uspjelo odigrati 85 izvedbi i napraviti dvije premijere. Ostvarili su kazališni kontinuitet igranja svojih predstava i kontakt s publikom, te uz sve to osvojili četiri nagrade u 2020. godini.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij