Koliko vam je samo puta netko rekao da postoji aplikacija za ono što vam treba? Zaista se čini kako su kreatori aplikacija za mobitele zadnjih godina postali izuzetno maštovitiji te se trude kreirati nešto novo i jedinstveno kako bi uspjeli stvoriti ime za sebe. Donedavno nismo znali za puno aplikacija kakve imamo danas, a trenutno se odvija jedna prava mala revolucija inovativnosti jer gotovo da ne postoji osoba koja ne posjeduje pametni telefon.

Da stvar bude još bolja za razvojne stručnjake, već više od godinu dana ljudi moraju više vremena provoditi u svojim domovima te su im aktivnosti na koje su naviknuli svedene gotovo na minimum. To je dovelo do porasta u popularnosti nekih igara, a počele su se razvijati razne aplikacije za dostave, video pozive ili kladionice i casina poput bet at home mobile. Međutim, postoji i druga strana aplikacija, a to su one koje na prvi pogled nemaju nikakvog smisla  i tu se isključivo kako bi nas zabavile. Donosimo stoga pet takvih aplikacija koje su ujedno dokaz da postoje aplikacije za gotovo sve što možemo zamisliti.

Hold The Button

Hold The Button se prvenstveno smatra igrom, iako ništa vezano uz nju nije posebno. Jedina stvar koju igrači moraju raditi u ovoj igri je, kao što joj ime kaže - držati gumb. Za ovu je igricu čak kreirana i lista najuspješnijih igrača, a nju čine oni koji su najduže držali gumb pritisnutim. Trenutni rekord je 6 dana, 23 sata, 59 minuta, 59,05 sekundi. Možete li vi bolje od toga?

Period Plus

Ako je za vjerovati statistici, aplikaciju Period Plus bi moglo instalirati tek polovica onih koji znaju da postoji. Razlog tome je činjenica da se radi o aplikaciji koja prikazuje menstrualni kalendar. Period Plus ne prati samo ciklus i vrijeme ovulacije vlasnice aplikacije, već postoje i mnoge druge značajke za korisnice koje, primjerice, mjere intenzitet grčeva, tjelesnu temperaturu, migrene, stresore i još mnogo toga. Doista je prilično opsežna i osobna, a naposljetku i vrlo korisna.

Carrot

Carrot je paket aplikacija koje pomažu u produktivnosti. Sve aplikacije su dostupne pojedinačno ili u paketu, a postoji ih ukupno pet: Obaveze, Alarm, Fit, Glad i Vrijeme. Primjerice, aplikacija Fit vas vodi kroz vaših dnevnih "7 minuta u paklu" koje se sastoje od niza vježbi snage i kardio vježbi, a aplikacija Glad(Hunger) mjerit će koliko ste pojeli. U Carrotu postoji i sustav nagrađivanja koji će motivirati korisnika da obavlja zadatke.

K-Blocker

K-Blocker je genijalna aplikacija za iPhone. Riječ je o aplikaciji koja korisniku blokira sve vijesti vezane uz obitelj Kardashian. Ova je aplikacija toliko duhovita i inovativna da je zapravo postala nevjerojatno popularna. Nadamo se da bi u budućnosti mogla izaći slična aplikacija za još neke zvijezde.

Run Pee

Run Pee je zaista jedinstvena aplikacija. Ona svojim korisnicima govori kada će u filmu koji gledaju doći scena koja je usporena ili se u njoj ništa značajno ne događa, kako bi oni mogli napraviti brzinsku pauzu te otići na toalet. Ako ova aplikacija ne svjedoči o tome koliko su kreatori maštoviti i inovativni, niti jedna nikad neće!


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno