hren

Rijeka u Dallas Music Shopu danas je, uz druženje s fanovima, samo dva tjedna nakon objavljivanja posljednjeg singla “Falling”, u podne održana promocija limitiranog izdanja LP-a “To Love/ To Hold” riječke grupe Jonathan koji sadrži dva istoimena, posljednja, albuma grupe uvrštena na ljestvice najboljih godišnjih albuma u regiji.

Članovi su te popularne riječke grupe, uz piće i grickalice, osobno potpisivali vinil ploče za sve obožavatelje, one koji su bili prisutni i za one koji će tek doći po svoj primjerak ovog specijalnog izdanja dvaju albuma.

Kako je jedan od članova grupe, gitarist Darko Petković Rade, rekao, taj je LP, čiji je dizajn i cover radio Mislav Lešić, zapravo spojnica dvaju prethodnih albuma koji su prvotno trebali biti jedan album, no zbog velikog broja pjesama su ipak odlučili objaviti dva albuma, sada objedinjena u jednom, specijalnom izdanju.

–  Radi se o izdanjima koja već postoje, iz 2017. i 2018. godine, a sada su ona objedinjena u jedan vizualno primamljiv LP oko čije smo se objave dugo nećkali, no zbog velikog interesa i upita smo se ipak odlučili za to. Vinil je zapravo medij koji je opstao i ljudi ga još uvijek rado kupuju, a kupnjom našeg LP-a “To Love/To Hold” obožavatelji mogu imati dva albuma na jednome mjestu, uz vizual koji je lijepa uspomena, svojevrsna slika, rekao je član grupe Petković.

Iako je prvotno objava LP-a “To Love/ To Hold” bila najavljena nešto kasnije, zbog velikog se interesa datum pomaknuo nešto ranije, a već je u prednarudžbama otišlo pola njegove tiraže, od ukupnih 300 otisnutih primjeraka. LP će se moći kupiti online te u odabranim glazbenim dućanima.

Samo dva tjedna prije promocije LP-a, grupa Jonathan je objavila i svoj posljednji singl “Falling” glazbeno-vizualno poslasticu koji donosi svjež zvuk, dakako, uz zanimljiv popratni glazbeni video. Producent te posljednje pjesme koja je snimljena u studiju G.I.S. u Rijeci je stalni suradnik grupe, Matej Zec koji je producirao i njihove prijašnje albume, a singl prati i videospot u kojem se pojavljuje talentirani riječki plesač Toni Flego čiji je artistički pečat zaodjenut karizmatičnošću dao videu, no i samoj pjesmi, jednu posve novu dimenziju. Uz suradnju s tim mladim plesačem na glazbenome videu, bend se može pohvaliti i suradnjom s Filipom Gržinčićem koji potpisuje režiju istog videa. Gržinčić je dosad režirao i spot “I Never Meant To Be There” s albuma “To Hold” i napravio nekoliko sessiona s grupom.

Osim posljednjeg singla “Falling”, grupa ima, prema riječima gitarista Darka Petkovića, par novih, već snimljenih pjesama koje će pomalo izbacivati u obliku singlova, a do kraja bi godine, nadaju se, trebali imati oko deset pjesama spremnih za novi album – rekao je Petković o budućim planovima grupe.

Dvostruko se vinil izdanje “To Love/To Hold” može naručiti putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., na web shopu Dirty Old Shopa i Rockmarka, a bit će dostupno i u Pločniku, Aquarius CD Shopu te Dancing Bear dućanima u Zagrebu, Splitu i Osijeku.

Foto: Marko GRACIN
Izvor: Novi list

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij