hren

POČNITE VEĆ DANAS
Ne bi li bilo sjajno ukloniti iz vašeg života bilo što prekomplicirano i stvari učiniti što jednostavnijima? Kad su stvari jednostavne osjećate manje stresa i više radosti.

Jeste li razmišljali o tome kako si pojednostaviti život? 

Život bi bio jednostavniji, a vi biste mogli ostatak svog vremena posvetiti stvarima koje vam donose radost.

Evo tri savjeta za pojednostavljivanje života kako biste mogli doživjeti veću radost:

1. Utvrdite što čuvate i zašto

U svom domu držite samo stvari koje koristite i koje vam trebaju. Ovo je jednostavna strategija, a opet, nije tako jednostavna za provedbu.

Neke stvari čuvamo jer su nam drage ili su nam uspomena na nešto iako ih ne koristimo. Drugi se problem javlja kada stvari zadržite jer su bile poklon ili samo zato što ste ih uvijek imali.

To možete pojednostaviti tako da fotografirate taj predmet ili u svoj dnevnik napišete nešto o njemu. Ako želite jednostavniji život, izbjegavajte pretrpavati svoj dom stvarima koje ne želite.

Čuvanje stvari bez dobrog razloga stvara nered u vašem domu. Što više nereda imate, više vremena provodite baveći se njime.

2. Strateški organizirajte kućanstvo

Ispitajte svoje strategije organiziranja. Jednom kada znate što čuvate i  zašto, sljedeći je korak stvaranje organizacijskih strategija i rutina koje odgovaraju vašem načinu života.

Stvorite rutine koje vam pomažu u održavanju organizacije. Budite spremni prilagoditi organizaciju tako da odgovara vašem životu kako se okolnosti mijenjaju.

Stvorite redovit i lagani raspored čišćenja. To vam omogućuje da se redovito rješavate prašine, usisavanja i pranja rublja.

Postavite mjerač vremena kako biste vidjeli koliko vam vremena treba da ispraznite košare za smeće, očistite stol ili kuhinju. Otkrit ćete da je potrebno manje vremena nego što mislite.

Ne zaboravite da kućanski poslovi imaju početak, sredinu i kraj. Kad započnete posao, ne ostavljajte ga neriješenog.

3. Prilagodite svoje aktivnosti

Pojednostavnite svoj život uklanjanjem svih aktivnosti koje više ne odgovaraju vašoj viziji života. Utvrđivanje aktivnosti znači baviti se samo aktivnostima koje hrane vašu dušu ili koje imaju jasnu svrhu. 

Ne zaboravite odvojiti vrijeme za sebe. Kad vam vaše aktivnosti omoguće da odvojite vrijeme za sebe, imat ćete više strpljenja i bolju sposobnost davanja sebe, piše Your Tango.

Izvor: 24sata.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij