hren

LEGENDARNI MR. BEAN
Mr. Bean se na televizijskim ekranima pojavio prije 30 godina.
Kultna britanska serija prvi put je puštena u eter 1. siječnja 1990. godine.

Rowan Atkinson razvio je lik Mr. Beana čak deset godina prije nego li se pojavio na TV ekranima. Bio je zamoljen da napravi petominutni skeč u Oxford Playhousu. S obzirom na to da nije imao ništa napisano i pripremljeno, Rowan se poslužio svojim licem. Praveći razne grimase uspio je nasmijati publiku.

I tada je shvatio da je njegovo najveće oružje ekspresija lica. Zajedno s Richardom Curtisom radio je na razvoju Mr. Beana. Donosimo vam nekoliko zanimljivih činjenica o legendarnom zbunjenom čudaku.

1. Izvorno se zvao Mr. White, ali su se tvorci showa počeli razbacivati imenima raznog povrća. Na kraju je nazvan Bean (grah), iako je u igri bilo i ime Mr. Cauliflower (Cvjetača).

2. Nitko nije vjerovao da će serija polučiti svjetski uspjeh pa je napravljeno svega 15 epizoda u trajanju od pola sata. Zadnja epizoda emitirana je 15. studenoga 1995. godine.

Godine 2002. napravljen je animirani Mr. Bean od 52 epizode crtića. Osim serije i crtića, snimljena su dva filma: „Bean: Film potpune katastrofe“ i „Mr. Bean na praznicima“.

3. S obzirom na to da Mr. Bean ne priča, već mumlja, njegov lik praćen je u čak 200 država.

4. U razgovoru za Telegraph u studenom 2012. godine Atkinson je priznao kako se bliži vrijeme kraja Mr. Beana. "Osim činjenice da vaša tjelesna sposobnost počinje opadati u pedesetima, biti djetinjast u tim godinama je pomalo tužno, rekao je Atkinson. Tri godine kasnije Mr. Bean se vratio. U ožujku je emitiran potpuno novi skeč Mr. Beana, "The Funeral", ali bio je napravljen isključivo povodom 25. rođendana Mr. Beana!

Izvor: Rtl.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij