hren

Ove subote, 28. studenog,  s početkom u 18 sati, u parku Josipa Jurja Strossmayera u Splitu, odnosno splitskom Đardinu, upriličit će se službeno otvaranje splitskog Adventa „Ljubav nas spaja“, u organizaciji splitske Turističke zajednice.

- Otvorenje će započeti  paljenjem prve adventske svijeće u Đardinu i prigodnim obraćanjem uzvanika. Otvorenju će nazočiti gradonačelnik grada Splita Andro Krstulović Opara, direktorica Turističke zajednice Alijana Vukšić i katedralni župnik don Ante Mateljan iz katedrale svetoga Dujma, a glazbeni dio programa uveličat će duo truba. U nastavku programa predviđena je tradicionalna šetnja Splitom na tri lokacije, Rivi, Fontani ispred crkve sv. Frane i Trgu Gaje Bulata na kojima se nalaze multimedijalne projekcije WaterWall, WaterScreen i 3D mapping – stoji u najavi događanja.

Isto tako, ovog vikenda, tijekom prijepodneva, s početkom u 11 sati, na splitskoj rivi održavat će se kulturno-glazbeni program.

- U prostoru ispred pozornice ograđen je prostor za 25 ljudi kojima će se, pri ulasku, mjeriti temperatura i dijeliti zaštitne maske i dezinficijensi. Prvi koncerti održat će se u subotu, 28. studenoga, kada s božićnim programom nastupa Corso Adriatico te u nedjelju, 29. studenoga, uz nastup dua Splitskih solista – informirali su iz Turističke zajednice.

Kako je najavljeno, pored onih u Đardinu, palit će se i svijeće na gastroadventskom vijencu dobro poznatoga Gastroadventa Olje Martinić. Počevši od 29. studenog u 12 sati, splitski restorani putem prijenosa uživo demonstrirat će svoje kulinarske vještine i okuse ribe Mediterana.

- Godine 2020., više nego ikada važna je iskonska povezanost među ljudima, što je i misao vodilja ovogodišnjeg Adventa u Splitu pod sloganom „Ljubav nas spaja”. Od 28. studenog do 6. siječnja Split će postati izvor nove nade oslanjajući se upravo na ljubav koja svaku osobu spaja s najmilijima, čak i kada im je, uslijed pandemije, oduzeta prisnost i mogućnost zagrljaja. Cijela manifestacija, stoga, održat će se u skladu s mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite – kazali su nadležni


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij