hren

Za razliku od djece čije majke su domaćice, djeca zaposlenih majki brže napreduju, rezultat je istraživanja Sveučilišta Oxford i Londonske škole ekonomije.

Svakodnevni odlazak u vrtić ili kod bake i djeda poboljšava vještine poput govora, socijalne interakcije ili samostalnog odijevanja, piše The Times.

Znanstvenici su proveli testove na četiri razvojna područja, a djeca čiji su roditelji zaposleni postizala su do 10 posto bolje rezultate.

"Ovo bi trebalo umiriti roditelje i uvjeriti ih da ostavljanje djece u vrtiću neće negativno utjecati na njihov razvoj", rekao je Laurence Roope s Oxforda, jedan od autora studije.  

Zaključili su da su djeca izložena stimulativnijim aktivnostima kad su s drugom djecom, a poboljšala im se i motorika.

"Čini se da veza između roditelja i djeteta nije tako ključna, pogotovo ako je roditelj umoran, nezadovoljan ili pod stresom", rekao je Roope.

U idealnim uvjetima roditelji rade i zarađuju dovoljno, naglasio je, pa tako dijete može sudjelovati u većem broju aktivnosti koje pozitivno utječu na razvoj.

Ovo istraživanje umirilo je savjest mnogih roditelja koji ne mogu biti kod kuće sa svojom djecom.

Ali, kako su istaknuli autori studije, važno je osigurati majkama fleksibilno radno vrijeme i, naravno, kvalitetne vrtiće.

Izvor : N1info


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij