hren

NA DANAŠNJI dan 2007. godine makedonski pjevač Toše Proeski poginuo je na autocesti kod Nove Gradiške u 26. godini. Smrt mladog pjevača zavila je Balkan u crno, a 13 godina kasnije uspomena na pjevača anđeoskog glasa još uvijek živi. 

Prošle godine je počela izgradnja njegove grobnice, a iz Kruševa sada napokon stižu dobre vijesti i konačno se rješava bolno pitanje – završava se Tošina vječna kuća, dostojno mjesto na kojem će počivati.

"Vječno počivalište pop-ikone i našeg sugrađanina Toše Proeskog bilo je neostvareni san mnogih fanova i posjetitelja Kruševa. Naš cilj je bio izgradnja tog vječnog doma, a to znači puno za našu općinu i za našu državu. Toše Todor Proeski je pop-ikona ne samo u Kruševu, on je ambasador Kruševa, ambasador naše zemlje i on je pokazivao kako treba čuvati i braniti našu zemlju", rekao je gradonačelnik Kruševa Tome Hristoski.

Obnavlja se i manastir koji je Toše pomagao u izgradnji i u kojem je često i spavao.

Soba u kojoj je Toše spavao – netaknuta je. Sto metara dalje stoji križ, postavljen u Tošinu čast.

Sjećanje na pjevača čuvaju obožavatelji u svim zemljama bivše Jugoslavije, ali i kolege.

Tony Cetinski se povodom ove bolne godišnjice oglasio na svom Instagram profilu.

"Trinaest dugih godina. Sutra negdje u ovo vrijeme napustio si nas fizički, ali samo fizički, brate moj. Ne mogu vjerovati koliko i dan-danas nedostaješ i koliko nam je još uvijek teško što si prerano otišao", napisao je Tony.

"Život stvarno nije fer. Pitaš me gdje sam i što radim? Plačem, da plačem… Na putu naravno i odvratna je kiša, ali tvoj osmijeh je nada. Biće sve u redu dok imamo tebe koji nas čuva svojom prisutnošću, pjesmama i svemu dobrim i plemenitim što si ostavio na ovoj planeti. Ti si anđeo dobrote. Znam da nas čuvaš kao što i ti moraš znati da si uvijek u našim molitvama. Voli te brat”, napisao je između ostalog Tony.

U Zagrebu će biti danas otvorena kapelica na Rokovom perivoju. Svi kojima Toše nešto znači i nose ga u srcu mogu doći od 17 do 18 sati i upaliti svijeću za njegovu dušu.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij