hren

EVO JOŠ PAR "SITNICA" ZBOG KOJIH BI VAM NOVAC MOGAO OTIĆI U VJETAR...
Da, birokracija i logika katkada ne idu ruku pod ruku. Zato ćemo navesti što možda veik broj vozača ne zna da trebaju imati u vozilu, pa su samim time i u prekršaju ako ih u tome ulovi policija, pa ih razvesele novčanom kaznom.

Ako niste znali podsjećamo kako možete platiti kaznu ako nemate vozačku dozvolu, prometnu dozvolu, potvrdu o osiguranju vozila i Europsko izvješće o nesreći. Evo što sve trebate znati…

– 300 kuna kazne propisano ako vozite bez vozačke dozvole ili potvrdu o podnesenom zahtjevu za izdavanje vozačke dozvole ili je pak ne pokažete na zahtjev policijskog službenika
– 300 kuna kazne za ostavljanje prometne dozvole u vozilu
– 300 do 1.000 kuna kazne ako ne predočite policu osiguranja vozila
– 300 do 1.000 kuna kazne ako vozač vozila koji na zahtjev ovlaštene službene osobe ne predoči Europsko izvješće o nesreći (Zakon o obveznim osiguranjima u prometu čl. 66. st. 2.)

I ne zaboravite! Kazna je uvijek predviđena za vozača.
Nije vam dosta? Pa, slične zahtjeve, ali i drugačije kazne imaju i u drugim europskim državama, tako da po tom pitanju Hrvatska nije izuzetak. A još kad se sjete ovi domaći zatražiti i Potvrdu eko testa to će biti još jedan papir i potencijalna kazna vozačima.

Izvor: Automobili.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij