hren

Zainteresirani Kaštelani, ali i gosti, 22. kolovoza, imat će priliku sudjelovati u radu radionice

Prirodni pokret / Radionica improvizacije pokreta i plesa, koju će voditi  interdisciplinarna umjetnica  Nataša Pavlov. Radionica je namjenjena starijima od 18 godina, no naglašeno je kako joj se mogu priključiti i mlađi.

Radionica će se održati u Novom parku u Kaštel Lukšiću, u vremenu od 9 do 11 sati, a polaznici će sudjelovati u istraživanju vlastitog, prirodnog pokreta i osvještavanju neverbalnog izričaja. Rad je s disanjem, energijom i različitim vježbama pokreta i plesne improvizacije.

- Preko istraživanja pokreta i plesne improvizacije otvaramo se, relaksiramo i upoznajemo sebe i svoje tijelo bolje, iznutra i izvana. Improvizacija nam nudi bezbroj mogućnosti uvijek iznova. Istražujemo nove načine kretanja iz svog vlastitog poimanja, organa, osjeta, daha i mogućnosti tijela. Radimo pokret  s fokusom na unutrašnjost: unutarnju os tijela, protok energije, centre kao i na sve unutarnje funkcije unutar nas u komunikaciji s okolinom.
Uz ples prolazimo i kroz polje istraživanja anatomije i suptilne unutrašnjosti vlastitog tijela kako bi zaista osjetili što se u njemu događa te sebe i svoj pokret doživjeli i pustili potpunije.
Proći ćemo vježbe disanja, vizualizaciju, meditaciju, te vježbe za pokret i ples otkrivajući varijacije i raznolike mogućnosti plesne improvizacije.
Disanje je duboko i prirodno i sastavni je dio čitavog procesa. Budimo organski unutarnji jezik tijela i plesom  osvještavamo odnos između tijela i prirode.Ulazimo i u  komunikaciju pokreta u odnosu na sve što opažamo kao i s prostorom koji nas okružuje.Plešemo sa stablima, zemljom,zrakom itd.
Na kraju slijedi slobodno puštanje svega što smo naučili i prošli u zajedničkoj plesnoj improvizaciji – dio je iz najave radionice.

Radionica je načinom rada prilagođena svima,  tako da joj mogu nazočiti i napredni i početni polaznici, koji sa sobom trebaju ponijeti udobnu odjeću, dok obuća nije bitna jer će polaznici plesati bosi.

Zainteresirani za sudjelovanje na ovoj radionici trebaju se prijaviti unaprijed, putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij