hren
 

Proteklog vikenda doznali smo imena klapa koje će sudjelovati na 54. izdanju omiškog Festivala. Obzirom na epidemiološku situaciju u Republici Hrvatskoj ovogodišnji Festival održava se po drugačijim pravilima nego je to uobičajeno.

U programu su samo četiri natjecateljske večeri: Večer novih skladbi, Večer mješovitih klapa i završnice u kategorijama ženskih i muških klapa. Klape sudionice Večeri novih skladbi od ranije su poznate, dok smo sudionice ostalih večeri doznali proteklog vikenda. Na temelju dostavljenih video snimki Festivalski žiri u sastavu dr. sc. Mirjana Siriščević, dr. sc. Ivana Tomić Ferić, prof. dr. sc. Marko Rogošić, umjetnički ravnatelj Festivala Dušan Šarac i ravnatelj Festivala prof. Mijo Stanić odabrali su osam mješovitih te po deset ženskih i muških klapa koje će se boriti za omiške štitove i leute. Kvaliteta dostavljenih snimki bila je na vrlo visokom nivou te bi sve prijavljene klape sigurno našle svoje mjesto u izbornim večerima. Međutim, obzirom da se izborne večeri ove godine ne održavaju trebalo je među dobrim klapama odabrati one malo bolje koje izravno ulaze u finale. U Bolu na Braču, u kojem je proteklog vikenda održan koncert povodom dvadesete obljetnice debitantskih natjecanja, izvučen je redoslijed nastupa klapa u svim večerima. Redne brojeve nastupa klapa u večerima izvlačili su članovi dječje klape Veras iz Bola.

Klape sudionice natjecanja na 54. FDK Omiš 2020. prema utvrđenom redoslijedu:

Večer mješovitih klapa

18. srpnja, Trg Stjepana Radića

  MIŠANCA – Zadar
  BASCA – Baška Voda
  KARAMIŽ – Ražanac
  DINGAČ – Pelješac
  PUNTADURA – Vir
  DIVERSA – Zagreb
  KOMIŽA – Komiža
  KAMPANELI – Donja Kaštela

   Završna večer ženskih klapa

   24.srpnja, Trg sv. Mihovila

    KURJOŽE – Podstrana
    LUŠE – Split
    VENTULA – Split
    SALONA – Solin
    MERLA – Dugopolje
    KAPRIC – Zadar
    STIVANJA – Trogir
    MIRABELLA CZK – Omiš
    ORŠULICE – Vodice
    FIGURIN Zagreb

     Završna večer muških klapa

     25.srpnja, Trg sv. Mihovila

      BOŠKET – Zagreb
      KAŠE – Dubrovnik
      KORDA – Lumbarda
      SEBENICO – Šibenik
      PINGUENTUM – Buzet
      MRIŽA – Split
      PODVORJE – Kaštel Sućurac
      KRUNIK – Kučine
      KOŽINO – Kožino
      KUMPANJI – Blato

       Direkcija Festivala zahvaljuje svim klapama koje su se prijavile na audiciju i time iskazale vjernost najstarijem i najvećem klapskom natjecanju, a odabranima čestitke uz nadu kako nas epidemiološke mjere neće spriječiti da se uskoro vidimo na 54. FDK Omiš 2020.

       Izvor: Morski.hr


       KOMENTARI:

       GLOMAZNI OTPAD
       Raspored kontejnera za glomazni otpad
       PRIJAVI DEPONIJ
       Prijavi ilegalni deponij