hren

IZVORNE DALMATINSKE PJESME SPONTANOG PJEVANJA
Kako bi se što bolje čula pjesma Kaštelanskih pivača i očuvala kulturna baština snimljen je novi nosač zvuka pod nazivom Vratit ću se ja. Zvučni zapis objavila je izdavačka kuća Extra Music te je pušten u prodaju, a distribuirat će se po cijelom svijetu. Riječ je unikatnom zvuku koji upućuje na izvornu dalmatinsku pjesmu.

Petar Vitaljić, Vinko Donkov, Ante Miletić , Čedo Orlić, Ante Donkov i Ivan Cinotti, koji je ujedno i producent CD, članovi su Kaštelanskih pivača koji su u svega pet dana snimili pjesme za novi CD.
- Zahvaljujući Petru Vitaljiću, čoviku koji voli pismu i brode, krenuli smo u realizaciju ovog nosača zvuka. CD je snimljen u svega pet dana i krasi ga ljepota spontanog pjevanja. Radi se o unikatnom zvuku koji upućuje na izvornu dalmatinsku pjesmu, po tome je poseban. Kaštelanski pivači su u pravom smislu riječi klapa - kazao je Ivan Cinotti.

Ovaj nosač zvuka trebao je biti promoviran u travnju u francuskom gradu Sèteu, gdje se održava Festival mora i pomorske baštine "Escale à Sète". Na festival ih je pozvao osobno direktor festivala, a trebali su otići s udrugom Palagruža iz Komiže.

- Često se u životu događaji odmotaju bez nekog plana, ali čovik ne vidi da oni idu uhodanim kolovajama života iz kojih ne možeš izletiti. Nama je život druženje, prijateljstvo, pisma i mi smo se  kroz život družili, di smo mogli. Tu su i fešte u Komiži, di smo kroz udrugu Palagruža dogovorili druženje u Starome Gradu na festvalu ''Dani u vali'' i sve neformalno, da nas nije primijetio direktor Festivala iz francuskog grada Sète i pozvao na njihov festival kao izvorne pivače. To nam je dalo signal i poticaj da zabilježimo našu pismu. Zahvaljujući tome nastao je ovaj zapis iz srca i duše – kazao je prvi tenor Kaštelanskih pivača, Petar Vitaljić.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij