hren

IMA LI NADE?
Prošle godine u ovo vrijeme Zrće je bilo prepuno mladih iz cijele Europe, već s prvim festivalom ih je bilo oko osam tisuća, a sada osim Zrća, novaljska riva kao i trgovi poprilično su prazni

Turizam u Hrvatskoj teško je pogođen krizom zbog epidemije, ali malo koje mjesto je pretrpjelo toliku štetu kao najpopularnija party destinacija.

“Više od 100 eura dnevno trošilo se po osobi tako da ako uzmemo tih 900.000 noćenja koja su ostvarena možete zamisliti koji je to novac”, kaže za HRT Marina Šćiran Rizner, direktorica Turističke zajednice Novalje.

Postupno otvaranje, ali daleko od prošlog sjaja

Prošle godine u ovo vrijeme Zrće je bilo prepuno mladih iz cijele Europe, već s prvim festivalom ih je bilo oko osam tisuća, a sada osim Zrća, novaljska riva kao i trgovi poprilično su prazni. Klubovi i sadržaji na plaži Zrće postupno će se otvarati ovaj i početkom idućeg mjeseca. Zabave će biti, ali u malim i ograničenim količinama.

Zrće se uređuje i bit će spremno za sezonu, no milijunski manjak teško će se nadoknaditi.

Kako se i turistička ponuda razvijala u skladu s festivalima, cijelo mjesto trpi priličnu financijsku štetu, prije svega iznajmljivači. Ipak, jedna grana koja se razvijala paralelno s festivalskim turizmom pokazuje znakove života.

“Imam malu kuću na osami koja se također iznajmljuje, s njom nemam problema, a s kućom ovdje, koja se naslanja na novaljski turizam, s njom imam problema kao i svi drugi”, govori iznajmljivač Vladimir Škunca.

Važan adut Novalje

Upravo lokacije na osami bit će najtraženije ovo ljeto, a Novalja ima i još jedan adut. Outdoor turizam, koji Novalja razvija paralelno sa zabavom, sada se pokazao kao odličan put.

“Raznim akcijama privukli smo određen broj gostiju za samo otvaranje hotela što nam govori da se tržište pomalo budi i daje razloga za optimizam”, kaže direktor hotela “Olea” Ivica Župan.

Izvor : Danas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij