SVE NA JEDNOM MJESTU
Ministarstvo kulture objedinilo je raznolik online kulturni sadržaj na jednom mjestu kojim se mogu upotpuniti dani provedeni kod kuće te time pridonijeti očuvanju javnog zdravlja. Riječ je o brojnim filmovima, kazališnim predstavama, izložbama te književnosti koja su online organizirana iz mnogih gradova Hrvatske, među kojima su uz Split, Kaštela i Solin.

Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata Split otvorio je na servisu MUBI posebnu stranicu putem koje omogućavaju tri mjeseca potpuno besplatnog online pristupa filmovima. Više informacija dostupno je OVDJE

Isto tako, Festival mediteranskog filma Split i projekt Kino Mediteran osigurali su 22 filma koji se besplatno mogu pogledati uz korištenje promo koda dostupnog na službenoj stranici.

Hrvatska udruga likovnih umjetnika iz Splita u Salonu Galić otvorila je  virtualnu izložbu Domagoja Burilovića pod nazivom Tetramorfiranje. Izložba je dostupna na službenoj stranici Udruge te na facebook stranici.

Prirodoslovni muzej Split svakodnevno objavljuje nove sadržaje na facebook stranici

Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin na svojoj facebook stranici redovito emitira kulturne programe poput virtualnih izložbi i snimaka koncerata.

Dodajmo kako uz sve to ima ponešto i za djecu, s toga izdvajamo Gradsko kazalište lutaka Split na svom You Tube kanalu emitira radio igre koja je dostupna do daljnjega OVDJE.

Što se tiče online književnosti, mnoge su poveznice i linkovi izdvojeni iz brojnih gradova Hrvatske, bilo da je riječ o e-knjigama, a povod mnogima je i obilježavanje Noći knjige. Već smo najavili dva natječaja za Noć knjige Gradske knjižnica Kaštela koja je s toga i uvrštena na popis online kulturnog sadržaja Ministarstva kulture.

Podsjećamo, u Noći knjige, 23. travnja, u 20.30 sati organizirano je virtualno druženje s knjigom u Facebook grupi Kaštelanski književni klub. Više informacija dostupno je na poveznici.

Oko 200 linkova s različitom kulturnom tematikom i sadržajem koje možete pratiti online pripremljeno je na jednom mjestu, možete pogledati OVDJE...


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno