hren
 

Uoči dvaju tradicionalnih koncerata u zagrebačkoj Tvornici kulture, Urban&4 objavili su novu pjesmu »Div«. Riječ je o jednoj od onih pjesma koje jako dugo sazrijevaju. Prvotno je jedan dio njezine melodije nastao kao dio glazbe za predstavu Kazališta Ulysses o Mati Parlovu, a u međuvremenu je div narastao i bavi se posve drugom temom.

– Div je ono veliko, značajno biće koje poznajemo iz priča, a koje samo rijetki susretnu u životu. Također je div i simbolom veličine, snage, postojanosti. Za mene div stoji i kao znak skrivene nježnosti, zarobljenosti u veličini, prividne nesalomljivosti, a onda zbog toga često i usamljenosti.

Mislim da je pjesma dovoljno jasna u svojoj poruci i istovremeno dovoljno otvorena da u njoj svatko može pronaći svoje značenje, pa mi se čini nepotrebnim da ispričam svoju priču o tome što ona meni znači.

Nadamo se da će sve ono što smo ugradili u ovu pjesmu pronaći put do slušatelja, poručio je Damir Urban koji u novoj pjesmi pjeva »Sve dok pjesma nudi krila, moj je korak poput diva“.

»Div« je gotovo u cijelosti snimljen uživo, u studiju G.I.S. u Rijeci, uz neka sitna naknadna nadosnimavanja.

– Ante Gelo napravio je i snimio predivne gudače, Matej Zec nam je pomogao i ovu pjesmu snimiti, izmiksati, a na kraju je, zajedno s nama i producirati. Moram priznati da mi je izuzetno drago da imamo priliku s njima surađivati na zadnjim pjesmama jer su oni jedni od talentiranijih glazbenika s kojima sam imao priliku surađivati.

Fotografije je, u kućnoj atmosferi, zbog bebe koja ima tek tri tjedna, i ovoga puta napravila Milica Czerny Urban, a Tomislav Torjanac nam je, kao i uvijek, vizual dodatno uredio, zaključio je Damir.

U pauzi između koncerata Urban & 4 snimit će i spot za pjesmu »Div«. Riječka publika očekuje ih na koncertu u 27. prosinca u Pogonu kulture na Sušaku.

Izvor: Rif Magazin


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij