hren
 

KAD SE SVE ODUZME I KAD SE SVE DODA, U BUSU SAM PROVEJA GODINU ŽIVOTA
Danas je većinu lokalnih portala preplavila vijest o reperskoj pjesmi Mikea O'Mille posvećenoj legendarnoj 37-i čiji je mix i produkciju radio svima dobro poznati Saša Antić iz TBF-a. Mi smo se potrudili saznati tko stoji iza imena Mike O'Milla te smo kontaktirali simpatičnog domaćeg momka iz Štafilića, Nikolu Vugdeliju, koji je svoje umjetničko ime smislio na brzinu prije jučerašnjeg objavljivanja spota. 

Nikola je po zanimanju sociolog, a radio je četiri godine u Domu za odgoj na Brdima, gdje je također ostvario iznimno zanimljiv projekt „Mi smo dica ka’ i svaka druga”, gdje su kroz pjesmu štićenici doma ispričali svoju svakodnevicu opterećenu brojnim  predrasudama.

Prije nekoliko mjeseci završio je s radom u Domu te otišao raditi, kako kaže, u predivno malo mjesto Lumbardu, na otoku Korčuli kao voditelj beach bara. Zimu planira provesti na putovanju pa se vratiti u Lumbardu. Pitali smo ga kako se u sve to uklapa reperski đir.

- Ova pjesma je nastala u jedno popodne. Bilo je to ove zime, cijeli vikend je padala kiša tako da sam ostao kući, slušao neke instrumentale i rime su počele same ispadat. Taj vikend sam napisao i pjesmu "Mi smo dica ka i svaka druga" za istoimeni projekt Doma za odgoj Split. Nakon tog vikenda ni slova nisam napisao, nije mi ni došlo, a ne volim forsirat stvari. Prije sam svirao bubnjeve u grunge/rock grupi Zavidane Zmije iz Kaštela sa svojom ekipom, ali kako su se svi odselili prestali smo sa svirkom. Nikad nisam repa, niti se smatram reperom, ovo sam napisa iz đira, uvatilo me taj vikend i to je to. Ne vjerujem da ću se baviti ovim dalje.
Ova pisma je kronika trisedme i moje sjećanje na nju, a likovi koji se spominju u pismi su obilježili naše živote na pozitivan način.

Ime Mike O'Milla - čita se Majko Mila - nastalo je jučer prije objavljivanja spota na internetu. Pjesma se trebala zvat Trisedma, ali već ima pjesma sa takvim nazivom, mada ne priča o događajima iz autobusa, pa sam morao smislit nešto drugo. Nisam imao ni ime pjesme, ni svoje repersko ime pa sam ujutro rekao sam sebi: Šta ću sad, majko mila? I eto, nastao je Mike O'Milla – kazao je autor pjesme kojoj predviđamo veliki uspjeh među poklonicima repa, ali i svima kojima je 37-a obilježila dio života.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij