hren
 

Kada u Kaštela dolaze jedan od prvih te posljednji gitarista svjetski poznate grupe Vaya Con Dios, pa im se uz to na basu pridruži i Nenad Bego, događaj je automatski vrijedan pažnje. Upravo ova trojica će zasvirati ovog četvrtka na tzv. Provoked by Nothing Sessionu u caffe baru Nehaj 2.

Jean Jacques Roskam ili kako ga kod nas od milja zovu Jack, vrhunski je gitarist koji posljednjih godina vrijeme provodi uglavnom u svom studiju u Mimicama stvarajući jedinstveni glazbeni izričaj koji vuče još iz svojih afričkih korijena. Sa velikom Dani Klein, pjevačicom Vaya Con Dios, svirao je još u vrijeme kada nije ni sanjala kakve će svjetske uspjehe postići. Sedamdesetih godina pronalazi svoju ljubav u tadašnjoj Jugoslaviji i to u Vrgorcu tako da je karijeru nastavio na šest albuma vrlo popularne grupe Galija iz Niša.

Francis Perez rođeni je Belgijanac iz Španjolsko – Talijanske obitelji, samouki je gitarist a gitaru je počeo svirati još sa 12 godina. U posljednjih više od dvadeset godina karijere svirao je sa brojnim funk, jazz, pop i rock bendovima. Sa Vaya Con Dios nastupao je na njihovoj posljednjoj oproštajnoj turneji 2016/17. godine.

Nenad Bego legenda je hrvatske i splitske glazbene scene. Svirao je sa Delfinima, Split Quintetom, Pro Artama, Kinskim zidom, Tuti Fruti i brojnim drugim bendovima, a njegov bas sa šest žica plijeni svojom pojavom ma gdje se i u bilo kojoj glazbenoj kombinaciji se pojavi.

Što na kraju kazati o ovom nastupu? Tri vrhunska glazbenika na jednom mjestu u neobičnoj session izvedbi mogu dati sve osim loše svirke!


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij