hren

LOVESTOCK 2020 DOVODI KRIES I KOJOTE
Iako je više od devet mjeseci ostalo do Lovestock festivala, na njihovoj Facebook stranici već su najavljena dva vrhunska benda koja će zasvirati u Kaštelima krajem lipnja 2020. godine. Radi se o ethno skupini Kries i kultnim rockerima - grupi Kojoti.

O ozbiljnosti ovog novog kaštelanskog festivala te ideji da Kaštela trebaju postati prava festivalska destinacija upravo govori činjenica kako se već u ranoj fazi pristupilo organizacijskim aktivnostima, a prema najavama organizatora festival bi, ovisno o odazivu sponzora i donatora, slijedeće godine mogao potrajati i četiri dana, umjesto ovogodišnja tri.

Uz nezaobilaznu zastupljenost kaštelanskih udruga, kreativaca, performera i izvođača, za slijedeću godinu priprema se i zanimljiv program za djecu, a organizatori su ponukani ovogodišnjim iskustvom najavili cjelokupan program na otvorenom.

Kako smo već napisali, na festivalu će nastupiti famozni Kries. Izvođeći svoju glazbu vješto spajaju suvremeno s gotovo zaboravljenim. Žanrovski se svrstavaju u etno/world music bend koji uživo zvuči apsolutno zapanjujuće. Majstori su za dovođenje u trans, a kretanje uz njihovu glazbu ne može se nazvati plesom. Gibanje koje izaziva njihov ritam podložno je vrlo individualnom shvaćanju svakog pojedinca.

Grupa Kojoti se prije dvije godine vratila na scenu nakon što gotovo 15 godina nisu svirali. Da je interes za njihovim koncertima velik svjedoči i činjenica što su gotovo rasprodali sve dvorane u kojima su dosad svirali, a ove godine su objavili i hvaljeni album Sve je pod kontrolom?. Brojni domaći kritičari ocijenili su album kao najbolji rock album godine, a kako zvuči uživo publika će imati priliku provjeriti i na kaštelanskoj pozornici Lovestock festivala.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij