hren
 

Jedan od prvih znakova da ste uspješni je vaš auto, no i tu možete doskočiti.

Postoje statusni simboli bez kojih svi oni koji žele pokazati svoje bogatstvo ne mogu, a automobili su baš takva stvar. Za razliku od satova i nakita, postoje jeftini auti koji će vam sasvim solidno popraviti imidž. Ako imate automobil luksuzne marke, bilo sportski ili limuzinu, jasno ćete pokazati da ste uspješni, bogati i poznati.

A ako ste jedan od onih koji manično traže takav auto i na raspolaganju imaju skroman budžet, mi ćemo vam pomoći. Bar nakratko jer ćete se nakon prvog većeg kvara ohladiti. A njih će biti, posebno kupovinom takvih automobila na našem tržištu, i to prije svega zbog nedovoljno brige i održavanja.

Krenimo redom. Iznenadit ćete se što se sve nudi.

Njemački trio je početak svega

Audi A8, Mercedesova S-klasa i BMW serije 7 su limuzine s kojima ne možete promašiti. Sva tri ponosa njemačke autoindustrije izgledaju odlično, ponuda je raznovrsna, a cijene odlične. Među njima je vjerojatno najjeftiniji (i najkvarljiviji) Audi, a naš bi glas išao u smjeru S-klase. Pritom pripazite na slabije izvedbe motora i inačice za zračnim ovjesom.

Računajte da ćete izdvojiti minimalno 8.000 eura, a jedan zgodan primjerak S-klase možete vidjeti ovdje.

Jedna riječ - Porsche

Izuzmemo li stare islužene Cayenne, u oglasnike zna zalutati i pokoji solidni Boxster. A to je već prava stvar. Maleni roadster s preko 200 KS i crvenom kožom ne može proći nezamijećeno. A u konačnici, to uopće nije loš auto, naprotiv. I ovdje govorimo o iznosima koji ne prelaze 10.000 eura.

Sportaši nisu loša ideja

Idemo dalje u istom ritmu i malo se vraćamo na BMW. Naravno, ako je dobar za Jamesa Bonda, dobar je i za statusni simbol. To je dakako Z3 i nama još draži Z3 coupe. Postoje i mane: radi se o autu s godinama na grbači, ponuda je oskudna i često ne ide dalje od ulaznih slabašnih benzinaca.

Noviji Z4 je bolja opcija, a iako skuplji, i on se može naći za manje od 100.000 kuna. A to i nije tako strašno ako se mislite pokazivati. Pritom znajte da možete naletjeti i na veću seriju 6, a to je auto koji i danas izaziva poglede.

Audi TT više nije toliko privlačan, ali dok ne pojeftini primjerice A5, možete pogledati u suprotnom taboru. Mercedesa SLK ima dosta na lageru, a na cesti još uvijek ne izgledaju jeftino.

Da ne bi bilo da favoriziramo njemačke marke, skočit ćemo do Japana. Mazdin RX-7 iz poznatih razloga po pitanju pouzdanosti preskačemo i idemo do Nissana. Model 350Z je i dalje atraktivan, a na hrvatskom tržištu ih se uz malo cjenkanja može naći za do 100.000 kuna.

A limuzine?

I tu se može svašta naći. Pritom treba zaobići srednju klasu kalibra Audija A6. Ne zato što je možda loš, već zato što ih ima previše. Želite li privući poglede, pričekajte da se pojavi neki egzotičniji model, poput Jaguara, Maseratija ili Lexusa. Tu prolazi i jedan fini Mercedes CLS, a neki se okreću i za zadnjim Legendom. Da, to je Honda.

No, vjerujte nam, kad parkirate jedan XJ ispred kuće, to će susjed jako dobro uočiti. A neće imati pojma da ste ga platili manje no što je on dao za svoj novi SUV-ić.

Još i još

Nažalost, hrvatsko tržište je siromašno ponudom, ali ako odlučite otići preko granice, računajte da ćete moći još povoljnije proći. Osim što se za djelić iznosa nekad novog primjerka može naći prestižan veliki coupe iz Mercedesa (CL), pa i modeli s AMG ponudom, lako biste mogli naletjeti i na Rolls Royce. Da, modeli s početka 1980-ih nisu pretjerano skupi, ali su zato i više od pojave na cesti. Isto vrijedi i za Bentleyeve limuzine Arnage, i to s početka ovog milenija.

Izvor: index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij