hren
 

U godini posvećenoj njihovih prvih 20, Meritas širi svoj glazbeni vidokrug, svoje polje djelovanja, posjećujući pozornice diljem i van Hrvatske, od Visa do Krapinskih Toplica, Knina i Čitluka, pa sve do Petrinje i Zagreba…

Kilometri i nautičke milje se nižu, ljetna turneja je krenula pa će tako Meritas ovo ljeto nastupiti 18.7. u Krapinskim Toplicama, 19.7. u Zagrebu, 26.7. u Petrinji, 10.8. u  Šibeniku, 16.8. u Čitluku, 17.8. u Kninu, 19.8. u Visu, a turneju završiti 28.8. u Varaždinu na Špancirfestu, koji ih posebni veseli.

-Zaista nas raduje što ljetnu turneju završavamo na Špancirfestu, na kojem smo prvi put zasvirale prije nešto više od deset godina. Tada smo izvele i našu, tek nastalu, Odjednom ti, koja je zaživjela sve do danas i postala na neki način bezvremena. – komentiraju Meri Jaman i Anita Valo te dodaju, Naših prvih 20 godina slavimo na najljepši mogući način – koncertno! Posebno nas veseli što posjećujemo pozornice i gradove u kojima do sada nismo svirali. Veliko nam je zadovoljstvo nizati koncerte pred publikom koja nas, možda još nikada, nije doživjela uživo. Veselimo se svakom od koncerata i pozivamo sve da nam se pridruže ako se nađu u blizini.

Meritas ovu godinu provodi u dovršavanju svog novog albuma te kao i uvijek, potvrđujući svoju konstantu, nižu singl po singl, spot po spot te tako uspješno nadopunjuju svoju već odavno impozantnu pjesmaricu.

Najnoviji singl Blizu ljubavi najavio je ovogodišnju ljetnu turneju i preselio autorice iz studija Jure Ferine i Pavla Miholjevića na čudesne ljetne pozornice.

Uživajući u svakom koraku svog stvaranja, ipak posebna harmonija i naboj dogodi se upravo na koncertima u društvu njihovih glazbenika, Zdeslava Klarića na klavijaturama, Ivana Božanića na električnoj gitari, Mladena Munivrane na bas gitari te Danijela Tuškana na bubnjevima.


KOMENTARI: