hren
 

Google testira opciju koja će omogućiti jednostavno upravljanje multimedijom pomoću posebne ikone pored adresne trake.

Automatsko pokretanje videozapisa na internetskim stranicama zna biti poprilično iritantno pa je potrebno pauzirati ono što radimo, pronaći stranicu s izvorom zvuka i isključiti video. Zahvaljujući opcijama koje je Google dodao posljednjih godina ta je akcija danas prilično jednostavna jer, usprkos velikom broju otvorenih kartica, lako se može pronaći kartica s aktiviranim videozapisom jer je uz ime stranice prikazan i znak malog zvučnika. Također, uopće nema potrebe za otvaranjem te kartice i traženjem videozapisa jer se s dva klika mišem može brzo i jednostavno isključiti zvuk na toj stranici.Google trenutačno testira novu opciju koja će omogućiti još bolje upravljanje zvukom, odnosno glazbom i videozapisima na Chromeu – pored adresne trake s desne strane, a odmah uz fotografiju korisnika toga web-preglednika, dodat će tipku za upravljanje multimedijom. Ikona ove opcije izgleda kao znak play, a kada se klikne na tu ikonu, otvorit će se mali prozor na kojem će se prikazati izvor glazbe – pjesma koja svira na YouTubeu ili Spotifyju, podcast itd. Također, osim što će se iz ovog prozora moći vidjeti koja pjesma svira, moći će se stisnuti pauza i play te direktno prebaciti na novu pjesmu, video, emisiju podcasta i slično, bez potrebe za otvaranjem stranice na kojoj ta pjesma svira.

U slučaju da se tijekom slušanja glazbe otvori stranica s novim izvorom glazbe, poput autoplaya videozapisa, klikom na ikonu pored adresne trake i dalje će biti omogućeno upravljanje prijašnjeg, odnosno primarnog izvora zvuka, dok će se stranica s autoplayem stišati ili isključiti kao i do sada – desnim klikom na karticu i aktiviranjem opcije "isključi zvuk na web-lokaciji".

Na ZDnetu kažu kako će Google tu opciju predstaviti u Chromeu za Windows, Mac i Linux, no vjerojatno će proći još neko vrijeme dok postane dostupna jer trenutačno ima dosta bugova. 

Izvor. zimo.dnevnik.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij