hren

BLISTAVO BIJELA
Bijela jaja odlična su za oslikavanje ili bojanje na prirodan način uz pomoć kupusa, luka ili kurkume, jer bijela ljuska čini vizualno ljepšu podlogu te omogućava da se boja lakše primi, pa samim time i boje izgledaju intenzivnije.

No, u našim trgovinama uoči Uskrsa nije tako jednostavno pronaći potpuno bijela jaja, a i ona kupovna imaju delikatniju ljusku pa je i veća vjerojatnost od pucanja. Na svu sreću, postoji način da izbijelite jaja kod kuće brzo, jeftino i potpuno bezopasno za zdravlje.

Ukoliko vam se ova ideja čini zgodna, pogledajte kako izbijeliti jaja u ovom kratkom videu.

Jaja prebrišite mokrom spužvicom kak bi skinuli eventualne nečistoće ili skorene mrlje. Sve što vam potom treba su voda i ocat u istom omjeru. Jaja u loncu trebaju biti potopljena, a kada voda uzavre, stvarat će se pjena. Nju obavezno morate pokupiti žlicom tijekom kuhanja. To je ključni dio procesa koji ne smijete preskočiti ukoliko želite da jaja postignu lijepu bijelu boju.

Nakon deset minuta kuhanja jaja rashladite vodom pa ih do kraja operite spužvicom. Trebala bi biti lijepa, čista, bijela i spremna za bojanje.

Izvor: tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij