hren
 

KAŠTELA GRAD LJUBAVI OD 13. DO 16. LIPNJA
Dobrodošli u svijet gdje rasplesane duge noći traju još duže. Audio / vizualno / instrumentalni sastav ABOP ili After je bolji od partyja je kolektiv sačinjen od vrhunskih glazbenika, spremnih da u bilo kojem trenutku potaknu sva osjetila na pokret. Upravo je ABOP odabran kao prvi bend koji će nastupiti na otvaranju Lovestock festivala u Kaštelima.

Iako kao instrumentalisti djeluju u više prepoznatljivih / popularnih regionalnih izvođača poput: Elemental, Pips, Chips & Videoclips, Kries, Mayales, Sinestet ili pak Pridjevi, to im ne stavlja kao potencijalni teret zadovoljavanje ukusa sličnog auditorija naviklog na izričaj koji ih obilježava u ‘matičnim’ bendovima. Upravo suprotno, daje im  dodatan vjetar u leđa i neograničavanje unutar stilskih formi.

Razina originalnosti, sama realizacija ideja i odličnih pjesama sjajan su pokazatelj smjera u kojem se ova plesna mašina neprestano kreće. 

ABOP čine: Erol (bass), John (bubanj), Levi (bubanj), Božanski (sampleovi, synth), Tourett (synth) i Lo Peaks (miks pult). Od početka objavljuju vrhunske audio / video zapise putem vlastitih kanala, ne isključujući ostale dostupne virtualno-društvene alate. U vrlo kratkom roku stekli su zavidnu reputaciju prave klupske atrakcije. Prizivanjem organskih, instrumentalnih duhova kroz prizmu elektronski nabijenih emocija dobivate paket koji se jedino može otvoriti na licu mjesta. Valja spomenuti da bend ima dva bubnjara koji prilikom sviranja uživo dijele jedan set bubnjeva, okrenuti licem u lice, jedan prema drugome. Savršeno sinkronizirani, točni i čvrsti, ritmično guraju ovu mašinu.

Materijal prvijenac nazvan ABOP sadrži 4 pjesme u trajanju nešto manje od 30 minuta. Produkciju potpisuju Ivan Božanić i Erol Zejnilović, a za mastering se pobrinuo svjetski poznati techno producent sa zagrebačkom adresom, Petar Dundov. Uz neumorne zvukove syntha, pregršt efekata, bubnjeva i bassa dobivate dobitnu kombinaciju instrumentalne svirke upakirane u atmosferu elektronskog partyja.

Glazba im je intenzivna, plesna, ritmična, u dobroj mjeri psihodelična sa puno groovea, te nadasve moćna. Bez prisustva vokala, uspješno plove electro, funk, disco, kraut i techno (pod)žanrovima. Osjetan je i veliki utjecaj čikaške acid house škole '80-ih kroz cijeli materijal. Slogan benda glasi Where Party Ends – After Begins. Smatrajte se pozvanima na jedini after koji će vam ikada trebati.

ABOP otvara ovogodišnji Lovestock festival koncertom u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću u četvrtak, 13. lipnja 2019. godine uz besplatan ulaz.

Besplatan ulaz na sva događanja tijekom festivala omogućili su vam: Grad Kaštela, Turistička zajednica grada Kaštela, Županija Splitsko-dalmatinska, CEMEX, Ribola d.o.o., Marina Kaštela, Uni Rent i hotel Kastel.

Lovestock festival odvija se u organizaciji Kaštelanskog kazališta i dio je programa Kreativnog proljeća 2019. godine, a u travnju će biti predstavljen i na 22. međunarodnom Mostarskom sajmu turizma i gospodarstva.
Sve najave i događanja oko festivala možete pratiti na njihovoj Facebook stranici OVDJE ili web stranici OVDJE


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij