hren
 

Volonterski centar Udruge "MI" - Split prvi put nakon 2007. provodi istraživanje o stavovima,  iskustvima i preporukama mladih vezanima za volontiranje i potrebna im je vaša pomoć kroz popunjavanje upitnika. Naime, ovim istraživanjem želi se obuhvatiti što veći broj mladih ljudi (između 15 i 30 godina starosti) s područja Splita i okolice, kako bi se dobila što kompletnija sliku o stanju volonterstva na području Splita i uže okolice (koja gravitira Splitu).

Prema posljednjim statističkim podacima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku iz 2017. godine, na nacionalnoj razini vidljiv je blagi pad ukupnog broja  volontera (pad od 9% u odnosu na 2015. godinu).

Ovim istraživanjem želimo saznati motive mladih volontera i njihove preporuke za unaprjeđenje volontiranja - što bi trebalo poboljšati ili dodatno napraviti kako bi mladi više volontirali. Jednako nam je važno da upitnik ispune i mlade osobe koje ne volontiraju jer nas  zanimaju njihovi razlozi za nevolontiranje, odnosno možemo li mi kao volonterski centar ili naše kolegice i kolege iz drugih neprofitnih organizacija učiniti nešto kako bi se to promijenilo, poručuju iz Volonterskog centra.

Kao ciljanu skupinu ovog istraživanja odredili smo mlade od 15 do 30 godina pošto oni čine najzastupljeniju volontersku skupinu (oko 50% svih volontera).
Upitnik je anoniman, popunjavanje traje manje od 5 minuta, a odgovori ispitanika bit će dostupni samo zaposlenicama Udruge „MI“ – Split koje će obrađivati podatke. Rezultati će biti predstavljeni u obliku članka i infografika na društvenim mrežama i web stranici, i to isključivo u zbirnom obliku (postotci, prosjeci i sl.), tj. neće se analizirati na razini pojedinog ispitanika.

Upitnik se nalazi na sljedećoj poveznici.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij