hren
 

DANAS POČINJE NAJPRESTIŽNIJI JE FESTIVAL ZABAVNE GLAZBE
Ove godine na Festivalu će sudjelovati najeminentnija skladateljska i pjevačka imena iz Hrvatske. Tijekom tri večeri pripremamo izuzetno bogat program, koji će biti u izravnom prijenosu na HRT-u te radijskoj postaji Split te Hrvatskom radiju 2. Program.

Glazbenu svečanost u gradu pod Marjanom velikim će koncertom otvoriti Massimo, u četvrtak, 28. lipnja. Publika će imati priliku uživati u glazbenoj čaroliji jednog od naših najcjenjenijih i najljepših vokala na jedinstvenoj pozornici Splitskog festivala. Nagrađivani hrvatski glazbenik i pjevač osebujna i jedinstvena glasa uz pratnju vrhunskih glazbenika  pobrinut će se za još jednu večer za pamćenje na Prokurativama, prenosi  Visitsplit.

Nakon uspješnih večeri naših pjesnika Jakše Fiamenga (Split 2015) te Momčila Popadića (Split 2016.), drugi dan, petak, 29. lipnja, rezerviran je za retrospektivnu večer pod nazivom Dalmacija u mom oku. Ova večer zamišljena je kao retrospektiva pjesama pjesnika Krste Jurasa, autora brojnih tekstova hrvatskih evergreena zlatnih godina Splitskog festivala. U ovoj večeri nastupiti će  najeminentniji hrvatski izvođači (Vanna, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Đani Stipaničev, Meri Cetinić, Ivo Pattiera, Ibrica Jusić...) koji će u najboljem svjetlu interpretirati veliki opus pjesama Krste Jurasa.

Spomenimo samo neke: Dalmacija u mom oku, Samo moru virujen, Dišperadun, Ljubav je tvoja kao vino, „Dva zrna grožđa“, „Ta tvoja barka mala“ i mnoge druge. Finalna večer  58. festivala zabavne glazbe Split održat će se u subotu, 30.lipnja, kada će uživo uz pratnju velikog festivalskog orkestra biti predstavljene 24 nove festivalske pjesme 2018. godine. Splitski festival iznjedrio je brojne hitove i vjerujemo da će se ta tradicija nastaviti te da će i nakon ovogodišnjeg izdanja pjesme živjeti dugo i rado se slušati. U ovoj večeri nastupit će Indira, Domenica i Damir Kedžo, Marko Tolja, Giuliano, Vanna, Ivana Kovač, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Mladen Grdović, Tonči Madre Badessa i Neno Belan, Hari Rončević, Izabela Martinović, klapa Rišpet....

Više informacija možete pronaći OVDJE...


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij