hren
 

Svečano otvorenje Mediteranskog festivala knjige (MFK) održati će se u srijedu, 9. svibnja, u 12 sati u velikoj dvorani Športskog centra Gripe u Splitu.

Na svečanosti otvorenja uzvanicima će se obratiti predstavnici pokrovitelja MFK-a – Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Splita – a u ime organizatora MFK-a Mišo Nejašmić, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Glazbeni dio svečanosti otvorenja povjeren je Ansamblu za suvremenu glazbu S/UMAS Umjetničke akademije u Splitu.

Za sve ljubitelje knjiga festivalska će vrata biti otvorena do nedjelje, 13. svibnja. Radno je vrijeme MFK-a u srijedu, četvrtak i nedjelju od 10:00 – 20.00, a u petak i subotu od 10:00 – 21:00 sati.ULAZ JE SLOBODAN na sve programe, a knjige će se prodavati s popustom do čak 70 %. Izbora neće manjkati, s obzirom da je i ove godine sudjelovanje na Festivalu potvrdilo više od 70 nakladnika, koji će zainteresiranima ponuditi više od 10 000 naslova.

Sveinformacije idetaljni program MFK-a s rasporedom radionica dostupni su na mrežnoj stranici www.mfk.hr, a objavljuju se i na Facebook stranici Festivala https://www.facebook.com/mfksplit/.

Mediteranski festival knjige organizira Zajednica nakladnika i knjižara HGK, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Splita te uz potporu brojnih partnera, kao što su Turistička zajednica Grada Splita, Hotel Zagreb – Split, Cukarin Gripe, Javna ustanova Športski objekti, Slobodna Dalmacija, Jutarnji list, Europlakat, Mandis, Elite, Hrvatska pošta, INA, CineStar, Barcaffè, CedevitaGo i Kala.


KOMENTARI: