hren
 

KAKO NJIMA NIJE ZABRANJENO?
'Trava' koja će se naći na policama ovog trgovačkog lanca ima relativno malen udio THC-a, što je u skladu sa švicarskim propisima

Zemlje diljem svijeta liberaliziraju svoje zakone kada je u pitanju upotreba marihuane, no Švicarska je otišla korak dalje i od 20.travnja tamo se, u trgovačkim centrima Lidl, mogu kupiti paketići marihuane. 

Kako javlja Morgenpost.de, Lidl je objavio kako će na svojim policama ponuditi marihuanu uzgojenu u Švicarskoj, a proizvodit će ju kompanija iz Thurgea. Pritom će marihuana biti ponuđena u dva paketića - od jednog i pol te od tri grama. Manja vrećica marihuane uzgojene u zatvorenom prostoru (indoor) koštat će 15 eura, a tri grama marihuane uzgojene u vanjskim uvjetima koštat će 17 eura.

Morgenpost ističe kako Lidl-ova 'trava' nije baš visoke kvalitete, odnosno ima relativno mali udio THC-a, ključne supstance koja korisnicima omogućuje 'high' iskustvo. To je u skladu sa švicarskim zakonima koji kažu kako se trgovanje kanabisom dozvoljava sve dok je u njemu jedan posto ili manje THC-a. 

Švicarska i inače ima vrlo liberalne zakone kada su lake droge u pitanju, a posjedovanje manjih količina marihuane u pravilu se ne kažnjava.

Izvor: 100posto.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij