REDIZAJN
Godine su prošle od zadnjeg redizajna i Google konačno ima planove za modenizaciju Gmaila na web preglednicima. Najveće novosti su uvođenje odgode za pristiglu poštu i izvanmrežni način rada, a ima ih još

Velike novosti stižu iz Googlea gdje upravo pripremaju redizajn popularnog servisa za e-poštu Gmaila. Osim svježeg dizajna, tvrtka je također objavila i neke nove značajke, piše TechCrunch.

Jedna od tih novosti je mogućnost izravnog pristupa Googleovom Kalendaru sa sučelja Gmaila, što bi moglo obradovati korisnike Outlooka. Osim toga, najavljuje se opcija odgode pošte kako bi se mogla ponovno pojavljivati u pristigloj pošti satima ili danima kasnije. Vrlo korisno ako ne možete odmah odgovoriti na određenu poruku. Ako upotrebljavate Gmail na iOs ili Android mobitelima, možda već koristite pametne odgovore koji će uskoro postati dostupni i na desktop verziji.

Također, Google radi na novom načinu pohranjivanja vaših poruka na računalo kako biste ih mogli pregledavati i u izvanmrežnom načinu rada. Budući da tvrtka polako isključuje Chromeove aplikacije, Google će sada upotrebljavati standardne web-tehnologije kako bi preglednik pohranio podatke.

Ažuriranje bi moglo negativno utjecati na rad nekih popularnih dodatka preglednika za Gmail, kao što su Clearbit, Streak i slično.

Jedino što Googleu preostaje nakon ove objave i prije puštanja nove verzije do krajnjih korisnika je dijeljenje snimki zaslona na kojima će biti vidljiv novi dizajn.

Testna beta verzija za pristup novom Gmailu trebala bi biti dostupna u nadolazećim tjednima.

'Radimo na nekim većim ažuriranjima za Gmail.. Trebamo još malo vremena za sastavljanje, pa još ne možemo podijeliti ništa - arhivirajte ovo za sada i obavijestit ćemo vas kada bude vrijeme da za objavu', rekao je Googleov glasnogovornik za TechCrunch.

Gmailovo web sučelje nije se promijenilo godinama.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI: