hren
 

PREMIJERA U ŽENEVI
– Ono što je danas moguće želimo pokazati u ovom autu, ići do krajnjih granica – rekao je Mate Rimac

Jedna od glavnih zvijezda najvažnijeg svjetskog salona automobila u Ženevi jest hrvatski superautomobil Rimac C_Two koji je danas otkriven.

Mate Rimac 'Radimo na autima koji će na tržištu biti tek 2022., ne smijem reći za koga, što mi smeta'

Električni automobil iz Hrvatske proizvodi 1914 konjskih snaga i čak 2300 Nm okretnog momenta. Od 0-60 milja prema američkim pravilima dolazi za 1,85 s, a s mjesta do 100 km/h za 1,97 s. To je prema ubrzanju najbrži auto na svijetu.

Bit će opremljen i hardverom spremnim za autonomnu vožnju 4. razine, a dizajnersko decentno rješenje "kravate" na boku automobila zadržano je s prvog Concepta One.

Šef tvrtke Mate Rimac prije premijere u videu nam je najavio svoj novi tehnološki superioran superautomobil.

– Ovaj auto razvijen je iz nule, ništa nije preuzeto iz Concept Onea. Pogonski sustav razvijen je posebno za ovaj auto. Znači, baterijski sustav, šasija, motori, inverteri, getribe... Samo inicijalna ideja električnog superautomobila je preuzeta – rekao je Rimac.

Rekao je da automobilom C_Two žele ići još korak dalje u odnosu na One, koji je, kako je rekao, pokazao da je brži i od Lamborghinija i Ferrarija. Razvija se za globalnu homologaciju, u Americi, Europi...

Auto, otkrio nam je Rimac, između ostalog ima četiri motora, aktivnu aerodinamiku i ovjes, osam kamera, električno upravljanje volanom, električno kočenje...

– Ono što je danas moguće želimo pokazati u ovom autu, ići do krajnjih granica – rekao je Rimac.

Izvor: Vecernji.hr


KOMENTARI: