hren

GRAMMY 2018
"Gdje su žene", zapitao se i BBC tijekom dodjele Grammyja. Dodjelom su dominirali muškarci - i to prvenstveno Bruno Mars i Kendrick Lamar. Neočekivano, Jay-Z nije dobio nijedan Grammy.

Dodjela glazbene nagrade Grammy održana je u Los Angelesu. Po 60. put glazbnici su nagrađeni za svoje djelovanje u protekloj godini, a show je vodio komičar James Corden. Show su ovog puta"ukrali" Bruno Mars i Kendrick Lamar, a osim toga, uzeli su i najviše nagrada. Mars je tako uzeo nagradu za album godine, iako su mnogi smatrali da će ići u ruke Kendricka Lamara. Ujedno je to bio trenutak koji je izazvao najviše upitnika iznad glave.

Do kraja dodjele Bruno Mars dominirao je r'n'b žanrom, dok je Lamar dominirao u rap kategorijama. Najboljim novim izvođačem proglašena je Alessia Cara, postavši tako jedina žena koja je na Grammyjima osvojila nešto značajniju nagradu. Od sveukupno 86 kategorija, žene su slavile u svega njih 17. "Neravnoteža je bila posebno obeshrabrujuća na večer kad se naglašava važnost kampanja #TimesUp i #MeToo" - naglašava BBC.

Najviše je Grammyja sinoć osvojio Mars (šest, op.a.), od kojih i one u tri najvažnije kategorije, dok ga u stopu prati Kendrick Lamar s njih pet. Iako se očekivalo da će i Jay -Z pokupiti neku od nagrada, nije osvojio ništa. Bio je nominiran u osam kategorija. Tijekom večeri nastupili su Kesha, Lady Gaga, Sam Smith, Pink, Patti LuPOne. Ed Sheeran osvojio je dva Grammyja, iako se na dodjeli nije niti pojavio. Posthumno su nagrade dobili Leonard Cohen i Carrie Fisher.

 

Lista najvažnijih dobitnika:
Album godine:Bruno Mars - 24K Magic
Ploča godine:Bruno Mars - 24K Magic
Singl godine:Bruno Mars - That's What I Like
Najbolji novi izvođač:Alessia Cara
Najbolji pop album:Ed Sheeran
Najbolji rap album:Kendrick Lamar - Damn
Najbolja rock izvedba: Leonard Cohen - You Want It Darker
Najbolji rock singl: Foo Fighters - Run
Najbolji rock album: The War on Drugs - A Deeper Understanding
Najbolji alternativni album:The National - Sleep Well Beast
Najbolja r'n'b izvedba:Bruno Mars - That's What I Like
Najbolja rap izvedba: Kendrick Lamar - Humble
Najbolja rap pjesma:Kendrick Lamar - Humble
Najbolji glazbeni spot: Kendrick Lamar - Humble

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij