Osmu godinu za redom Omiš će postati gitaristički centar svijeta. Preko 200 ponajboljih svjetskih gitarista će iskazivati svoje vještine od 19. do 22. travnja u gradu na ušću Cetine.

Do sada najveći nagradni fond, te bogati koncertni i popratni program je očigledno pobudio neviđen interes gitarista iz cijelog svijeta.  Tijekom festivala će se održati mnogobrojni koncerti, predavanja , radionice, natjecanja, izložbe gitara i prateće opreme te zasigurno i sjajna zabava za sve ljubitelje gitare. 

I ove godine odabran je vrhunski glazbeni sadržaj uz svjetsku klasu izvođača. 19. travnja festival otvaraju prošlogodišnji pobjednici Mia & Joe te ponajbolji akustični i električni gitaristi, a potom za ljubitelje jazza nastupa također pobjednik OGF Francesco Scelzo, sjajni talijanski gitarist peruanskog podrijetla, koji promovira svoj drugi nosač zvuka jazz izričaja na klasičnoj gitari.
Treću večer uz ponajboljih 5 klasičnih gitarista se promovira i domaće stvaralaštvo – 3 mikrofantazije omiškog skladatelja i gitariste Vlade Brzovića.
Posljednji dan je rezerviran za američku bluegrass atrakciju Sleepy man Iz New Jerseya stiže skupina od pet momaka ovjenčana mnogobrojnim nagradama, preko 100 000 fanova, nastupima u najvećim dvoranama, David Leterman show-u te preko 50 milijuna pregleda na You tubeu i to prvi put u Europi.
Poslije njih zaprašit će i splitski blueseri In Roots.

Osim službenog programa od ove godine koncertna zabava je premještena i u gradske ugostiteljske objekte gdje će se odvijati bogati koncertni program na radost omišana i njihovih gostiju.


KOMENTARI: